Türk basketbolunda bir devir kapandı: Karşıyaka’nın ‘Pınar’ı artık yok

26 yıldır Basketbol Süper Lig kulüplerinden Karşıyaka'nın isim sponsoru olan Pınar isim sponsorluğundan çekildi.

Spor 7 Ağustos 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Karşıyaka'da Pınar dönemi bitti.

Bir süredir gündemde olan ayrılık resmiyet kazandı. 60 yıldan uzun süredir Karşıyaka Kulübü’nün en büyük destekçilerinden Selçuk Yaşar’ın mirası niteliğindeki Pınar markası basketbol takımının isim sponsorluğundan çekilme kararı aldı. Karşıyaka 26 yıldır Pınar Karşıyaka ismiyle mücadele ediyordu. İzmir ekibi bu süreçte 2014 yılında Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın yanı sıra 2015’te Süper Lig’i kazanmış ve EuroLeague’de Türkiye’yi temsil etme imkanı yakalamıştı. Kaf-Kaf EuroLeague’de İzmir’i temsil eden tek takım unvanını elde etmişti.

Ancak yeni sezon öncesi Pınar isim sponsorluğundan çekildi. Geçtiğimiz haftalarda çıkan haberlerde markanın isim sponsorluğu olmaksızın Karşıyaka’ya maddi desteğini sürdüreceği haberleri öne çıkmıştı. Ancak bunun ne ölçüde devam edeceği soru işareti yarattı. Zira Karşıyaka Kulübü’nden yapılan açıklamada bir çeşit sitem sezildi. İşte o açıklama:

Uzun yıllardır Karşıyaka Spor Kulübü’ne her anlamda paha biçilemeyecek kadar destek sağlayan, özellikle basketbolda Türkiye’nin sayılı birlikteliklerinden birine imza attığımız Yaşar Holding ve Pınar markası, isim hakkı sponsorluğundan çekileceğini belirtmiştir.

Başantrenörümüz Ufuk Sarıca’nın bildirimleri ışığında 2024-2025 sezonu için dört dörtlük bir takım kurma hedefiyle yola çıktık. Bu noktada altı yabancı oyuncu transferimiz ile birlikte yerli rotasyonumuz çok iyi bir şekilde tamamlandı. Hedefleri olan, basketbol kültürümüze yakışır bir takım oluşturmuşken böyle bir tarihte bu haber ile karşılaşmak camiamızı derinden üzmüştür.

Karşıyaka Spor Kulübü’nün kapısı her zaman Yaşar Ailesi’ne açıktır. Bunun aksi hiçbir zaman, hiçbir şart altında düşünülemez. Bununla birlikte; sorumluluklarımız gereği, Yönetim Kurulu olarak bu zor şartlarda hızlı aksiyon almamızın elzem olması sebebiyle yeni sponsorlukların arayışına girilmiştir.

Camiamızın ve kamuoyunun bilgisine sunulur.

Geçen sezon ligi normal sezonda dördüncü sırada bitiren ekip çeyrek final eşleşmesinde Galatasaray’ı geride bırakmış ancak yarı final serisinde Anadolu Efes’e boyun eğmekten kurtulamamıştı. Kaf-Kaf gelecek sezon Türkiye’yi FIBA Şampiyonlar Ligi’nde temsil etmeye hazırlanıyordu. Açıklamada özellikle yeni hedefler doğrultusunda yapılan transferler ve kadro yapılanmasının tamamlandığı bu sürecin ardından sponsorluktan çekilme kararının alındığı vurgulanıyor. Türk basketbolunda son yıllarda birçok kulüp sezon içinde maddi sorunlar yaşadılar ve alt lige düşme durumu yaşadılar. Düşen ekiplerin birçoğunun geri dönemediği veya hedef küçülterek faaliyetlerine devam ettikleri görüldü. Karşıyaka kadar köklü ve Türk basketbolunda altyapısıyla da A takımıyla da söz sahibi bir ekibin söz konusu duruma gelmesi akıl dışı duruyorsa da yaşanacakları önümüzdeki aylar gösterecek.

Furkan Korkmaz Avrupa'ya geri dönüyor: Yeni bir sayfaFurkan Korkmaz Avrupa’ya geri dönüyor: Yeni bir sayfa

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.