Depremden 18 ay sonra bulundu: Merve öldükten birkaç gün sonra defnedilmiş

Hatay'da deprem sırasında yıkılan binanın enkazından çıkarılan Merve görgü tanıklarının anlattığına göre sağ kurtarılmıştı. Ancak ailesi hastaneye sevk edildikten sonra ondan haber alamıyordu. Merve'nin depremden 18 ay sonra mezarı bulundu.

Gündem 8 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Merve Ateş.

6 Şubat depremlerinde 11 il enkaz altında kaldı ve 53 bin 537 kişi öldü. Bir de kaybolanlar vardı. DNA örneği alınan 193 cenaze DNA’ları kimseyle eşleşmediği için yakınlarına teslim edilemedi. Bununla birlikte yakınlarını arayan bazı aileler sevdiklerinin ne dirisini ne ölüsünü bulabildi. Bunlardan biri Merve Ateş’in ailesi.

Merve Ateş henüz 26 yaşındaydı deprem olduğunda. Hatay’da, yıkılan Mert Sarıgül sitesindeki Sarıgül Melek Hatun Apartmanı’nda yaşıyordu. Görgü tanıklarına göre Merve enkazdan sağ çıkarılmıştı. Ablası İlknur Karaca’nın anlattığına göre Merve’yi anne ve babasının öldüğü enkazdan sağ çıkarıp İskenderun’daki hastanenin aciline götürüyorlar. Ancak buradan Mersin’e sevk edileceği söyleniyor ve ablasına göre doktor ölüm riski olmadığını söylüyor. Karaca yaşananları “Ameliyat için Mersin Yenişehir Hastanesi’ne götürülüyor, yanına refakatçi alınmayarak. Hiçbir şekilde kardeşime hastane girişi ve kamera kayıtları yok dendi. Hiçbir şekilde telefonla irtibat ya da DNA eşleşmesine ulaşamadık. Annem babam enkazdan çıkartıldı. Kız kardeşim sol bacağı yaralı bir şekilde çıktı ama bilinci açıktı” diyordu kardeşini ararken.

Ablasının hafıza kaybına uğradığını düşünerek bir umut beklediği kardeşi Merve’den acı haber geldi. Depremden tam 18 ay sonra Hatay Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü yetkilileri Merve Ateş’in depremden sonra İskenderun Çankaya Mezarlığı’na Merve Ateş ismiyle gömüldüğünü ve ailesine bilgi verildiğini açıkladı:

“Merve Ateş’in cenazesi depremin 3 veya 4’üncü günü gömülmüş. Savcı polis ve olay yeri inceleme ekibi tarafından gömülüyor. DNA eşleşmesi yapılıyor. Ailesi 2-3 gün önce cenazesine ulaştı. Devlet konunun üstüne düştüğü için DNA’larda eşleşmeler var. Ardından mezarı açıyorlar, bakıyorlar Merve Ateş’in mezarı.”

AYM'den 'deprem' kararı: Kamu kurumları da sorumlu olacakAYM’den ‘deprem’ kararı: Kamu kurumları da sorumlu olacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.