Gümüş Hatice Akbaş… Beşinci madalya geldi

Olimpiyatlarda 54 kilo kadın boks maçında Hatice Akbaş final maçını kaybetti ve gümüşte kaldı. Türkiye Paris'te beşinci madalyasını alırken halter 73 kiloda Muhammed Furkan Özbek madalyayı küçük bir farkla kaçırdı.

Spor 8 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Boksta mücadele veren Hatice Akbaş Türkiye'ye gümüş madalya kazandırdı.

Türk sporcuların Paris 2024’te madalya mücadeleleri oyunların 14’üncü gününde de sürdü. Günün kapanışını Hatice Akbaş çıktığı final müsabakasıyla yaptı.

Finalde Çinli Yuan Chang ile karşılaşan Akbaş ilk raundu 4-1, ikinci raundu 5-0 kaybetti. Son rauntta tek şansı nakavt yakalamak olan milli boksör etkinlik göstermekte zorlandı ve bu raunttan da 5-0 yenik ayrıldı. Böylelikle Hatice Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’nin ikinci gümüş madalyasını kazanan isim oldu.

Oyunlardaki ilk maçında Büyük Britanya’dan Charley Davison’u 3-2’lik skorla geçen Hatice Akbaş, son 16 turunda ise Avustralyalı Tiana Echegaray’ı 5-0 yendi.
Çeyrek finalde Moğolistan’dan Enkhjargal Munguntsetseg’i 5-0’la geçerek madalyayı garantileyen milli sporcu, yarı finalde Güney Koreli Aeji Im karşısında 3-2’lik skorla kazanarak finale yükselmişti

Tokyo’da bronz madalya kazanan milli tekvandocu Hakan Reçber Paris’te de madalya hedefiyle tatamiye çıktı. Grand Palais’te yapılan müsabakalarda milli sporcu erkekler 68 kilo son 16 turunda Burkina Faso’dan Ibrahim Maiga ile karşı karşıya geldi. Rakibini ilk sette 11-4 mağlup eden Hakan ikinci setin bitimine 46 saniye kala bir sayıyla yenik durumdayken muhteşem bir hamleyle beş puan kazanarak öne geçti ve seti 16-15, maçı da 2-0 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Milli sporcu Hakan’ın çeyrek finaldeki rakibi Ürdünlü Zaid Kareem oldu. Rakibine 5-1 ve 9-5’lik skorlarla 2-0 mağlup olan Hakan’ın altın madalya arayışı sona erdi. Ürdünlü sporcunun finale yükselmesinin ardından Hakan Reçber için repesaj şansı doğdu.

Repesajda Brezilyalı Edival Pontes’le karşı karşıya gelen Hakan ilk raundu 8-7 kaybetti. İkinci set 3-3 berabere sonuçlanırken son sayıyı kazanan Hakan seti de hanesine yazdırarak durumu 1-1’e getirdi. Paris’te yoluna devam edebilmek için sete çıkan milli sporcu rakibine 7-1 kaybedince maçta durum 2-1’e geldi ve Hakan Reçber’in olimpiyat macerası sona erdi.

Kadınlar tekvandoda ise Tokyo’da madalya kürsüsünde yer alan Hatice Kübra İlgün beklenmedik bir yenilgi aldı. Paris’e altın hedefiyle gelen İlgin 57 kilo son 16 turunda Güney Kore’den Yujin Kim’e 2-0 yenilerek hedefinin uzağında kaldı. Güney Koreli sporcunun finale yükselmesinin ardından Hatice Kübra için repesaj şansı doğdu.

Repesaj’da Kanadalı Skylar Park’la karşılaştı. Kanadalı sporcu ilk raundu 6-4, ikinci raundu da 3-2 kazanarak müsabakadan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla Hatice Kübra İlgün’ün Paris 2024 macerası tamamlandı.

Stade de France’da düzenlenen atletizm yarışmalarında ise gülle atma branşında Türkiye’yi Emel Dereli temsil etti. Eleme müsabakalarında 17.02’lik derece elde eden Dereli genel klasmanda 24’üncü sırada kaldı ve final şansını elde edemeyerek Paris’e veda etti.

Modern pentatlonda ise Türkiye’yi ilk kez olimpik düzeyde temsil eden sporcu Buğra Ünal, eskrim sıralama turlarında ter döktü. North Paris Arena’da yapılan müsabakalarda Buğra 225 puan toplayarak yedinci oldu. Eskrim sıralama turunda Ukraynalı Oleksandr Tovkai lider, Mısırlı Ahmed Elgendy ikinci, Letonyalı Pavels Svecovs ise üçüncü sırada yer aldı.

Halterde ise Muhammed Furkan Özbek, South Paris Arena’da sahne aldı. Milli sporcu 73 kiloda mücadelesini gerçekleştirdi. Koparmada 150 ve silkmede 191 kilo kaldıran Muhammed Furkan Özbek oyunları dördüncü sırada bitirerek madalya kürsüsünü küçük bir farkla kaçırdı. Bu kategoride altın madalyayı olimpiyat rekoru kıran Endonezyalı Rizki Juniansyah, gümüş madalyayı Taylandlı Weeraphon Wichuma, bronz madalyayı da Bulgar Bozhidar Dimitrov Andreev kazandı.

Filenin Sultanları Egonu'yu durduramadı! Son rakip Brezilya, hedef bronz madalyaFilenin Sultanları Egonu’yu durduramadı! Son rakip Brezilya, hedef bronz madalya

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.