Trabzonspor evde kayıp! Rapid Wien avantajı kaptı

Avrupa Ligi üçüncü eleme turunda Trabzonspor Akyazı'da Rapid Wien'e Grgic'in 68'deki golüyle 1-0 yenildi. Bordo mavililer Viyana'daki rövanş maçı öncesinde büyük avantaj kaybetti.

Spor 8 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Trabzonspor, Rapid Wien karşısında zor anlar yaşadı.

Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi üçüncü eleme turunda Avusturya’nın Rapid Wien takımını konuk etti. Teknik Direktör Abdullah Avcı bir önceki turdaki Ruzomberok ile oynadığı son maçın 11’ine göre tek oyuncu değişikliğiyle sahaya çıktı. Mısırlı Trezeguet yedek kulübesinde yerini alırken yeni transfer Stefan Savic stoper olarak yeşil zemindeydi. Yine yeni transfer Okay Yokuşlu da yedek kulübesinde yer aldı. Trabzonspor maça şu 11 ile başladı: Uğurcan Çakır, Malheiro, Savic, Denswil, Eren Elmalı, Lundstram, Mendy, Visca, Ozan Tufan, Cihan Çanak, Draguş.

Bordo-mavili takımda lisansı çıkarılarak son anda UEFA listesine eklenen stoper oyuncusu Arseniy Batagov şehre gelişi uzayınca kadroya dahil edilemedi. UEFA kadrosunda yer almayan Orsic, Fountas ve Umut Bozok’un yanı sıra UEFA’ya bildirilen isimlerden Serkan Asan, Salih Malkoçoğlu, Poyraz Efe Yıldırım da kadroda bulunmadı.

Trabzonspor taraftarı maça büyük ilgi gösterdi.

Maça büyük ilgi gösteren Trabzonspor taraftarı maçtan önce takımlarına coşkuyla destek verdi. Avusturya temsilcisinin yaklaşık 150 kişilik taraftar grubu da misafir takım tribününden karşılaşmayı izledi. Trabzonsporlu oyuncular maç öncesi hayatını kaybeden kulübün eski başkanlardan Ahmet Salih Erdem’in isminin yazılı olduğu siyah tişörtlerle sahaya çıktı. Maçtan önce de saygı duruşunda bulunuldu.

İlk yarıda iki kalede karşılıklı pozisyonların yaşandığı bir mücadele oldu. 5’te Eren Elmalı’nın hatalı pasında ceza yayına sokulan Burgstaller Uğurcan Çakır ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top yandan auta gitti.

24’te yine konuk takım tehlikeli geldi. Jansson’un şutunda kaleci Uğurcan Çakır topu kornere çelmeyi başardı. 32’de bu kez Trabzonspor gole yaklaştı. Visca’nın sağdan ortasında Denswil’in kafa vuruşu üstten dışarı gitti. 38’de Ozan Tufan’ın uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta kaleci Hedl yerden sekerek sağ tarafına doğru gelen topu tutmayı başardı. 41’de Rapid Wien yine tehlikeli bir atak geliştirdi. Burgstaller’in ceza yayı üzerinden şutunda kaleci Uğurcan Çakır hata yapmadı. İlk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda etkili olan taraf Rapid Wien oldu. 68’de konuk takım golü buldu. Sol taraftan kullanılan kornerde savunmanın arkasında Burgstaller’in şutunda yakın mesafede Grgic’in kafayla dokunduğu top kaleci Uğurcan Çakır’ın sağından filelerle buluştu.

70’de Trabzohnspor beraberliğe çok yaklaştı. Mendy’in penaltı noktasının gerisinden şutunda kaleci Hedl topu kontrol etti. 73’te ceza alanı sol tarafında rakiplerinden sıyrılan Trezeguet’in sert şutunda kaleci Hedl güçlükle topu çeldi. 74’te konuk takım farkı ikiye çıkarmaya yaklaştı. Seidl ile verkaç yaparak savunmanın arkasında topla buluşan Burgstaller’in şutunda kaleci Uğurcan Çakır topa müdahale ederek büyük bir tehlikeyi önledi. 80’de Nwakaeme’nin pasında, ceza alanı sol çaprazında Trezeguet’in şutunda top direğin yanından auta çıktı. 83’te Visca’nın soldan kullandığı köşe atışında ceza alanı içinde yükselen Nwakaeme’nin kafa vuruşunda kaleci Hedl topu iki hamlede kontrol etti. Trabzonspor karşılaşmadan 1-0 mağlup ayrıldı. Bu maçın rövanşı bir hafta sonra Viyana’da yapılacak. Trabzonspor’un o karşılaşmada maçı uzatmaya götürmek için bir farklı, turu geçmek için iki farklı galip gelmesi gerekiyor.

Boz Baykuşlar Gürcistan'da 87'de öttüBoz Baykuşlar Gürcistan’da 87’de öttü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.