Galatasaray sezona tatsız başladı, Hatay’ı son dakikada geçti

Galatasaray, Erce Kardeşler'in yıldızlaştığı maçta Hatayspor önünde çok zorlandı. İkinci yarıda 1-0 yenik duruma düşen sarı kırmızılılarda sahneye Mauro Icardi ve yeni transfer Mitcy Batshuayi çıktı. Cim Bom sezona 2-1'lik galibiyetle başladı.

Spor 9 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Üç büyüklerde oynayan ilk yabancı futbolcu Mitchy Batshuayi, yeni takımı Galatasaray'a üç puanı getirdi.

Süper Lig’in açılış maçında son şampiyon Galatasaray, Rams Park’ta 82 gün sonra taraftarıyla buluştu ve Hatayspor’u konuk etti. Maçtan önce ilk açıklama Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan’dan geldi. Hatayspor maçının manevi anlamı olduğunu belirten Yazgan, “6 Şubat 2023 tarihinde memleketimiz çok acı bir depremle sarsıldı. Tüm bölgenin takdirini kazanmış konteyner kentimiz var. Devletimiz de kalıcı konutlarla ilgili hızlı aksiyon aldı. Bizim de çorbada tuzumuz olsun istedik. O kalıcı konutların çalışmaları devam ediyor. Umarım depremzede kardeşlerimiz kısa sürede o kalıcı konutlara geçer” diye konuştu. Bu sezonki MHK ile ilgili düşüncelerini aktaran Yazgan şunları söyledi: “Biz her zaman adil bir düzeni arzu ettik. Bu maçtaki atama bizim için değişik bir atamaydı. Sevgili hocamız (hakem Turgut Doman), yaşadığı bir sorundan sonra uzun süre pek maça atanmadı. Yeni gelen MHK ona güvendi ki onun bu işin altından kalkabileceğini düşündü. Biz de büyük merak ve ciddiyetle nasıl bir performans göstereceğini heyecanla bekliyoruz.

Okan Buruk dört değişikliğe gitti

Süper Lig’de son iki sezonu şampiyon tamamlayan sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk, Süper Kupa’da 5-0 kaybedilen Beşiktaş maçının ilk 11’ine göre dört değişikliğe gitti. Beşiktaş maçında sahada olan Kerem Aktürkoğlu, Berkan Kutlu, Kaan Ayhan ve Nelsson’u yedekteydi. Bu isimlerin yerine Davinson Sanchez, Kerem Demirbay, Dubois ve Barış Alper ilk 11’deydi.

Verilen 18 milyon euro bonservis bedeliyle kulüp tarihine geçen Brezilyalı futbolcu Gabriel Sara, karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı. Danimarka’nın Kopenhag takımından transfer edilen Jelert, ağrısı nedeniyle kadroya yazılmadı.


Maç öncesi yedekler arasındaki Kerem Aktürkoğlu’na tribüne çağıran taraftarlar, üzerinde Kerem’in resminin olduğu “Arkandayız kaptan” yazılı pankart açtı. Futbolcu ise tribünleri selamlayarak teşekkür etti.

Ayrılık açıklandı: Zaha Premier Lig’e gidiyor

Maçtan önce yayıncı kuruluş beIN Sports’a açıklama yapan Okan Buruk, transfer görüşmeleri yapan Wilfried Zaha’nın kendini riske etmek istemediğini söyledi. Buruk, “Wilfried Zaha’nın yakın zamanda transfer görüşmeleri vardı. Premier Lig’e oynamaya sıcak bakan bir oyuncumuz. Böyle durumlarda oyuncu kendini riske etmek istemiyor. Zaha ile konuştuk ve bugün kadroda olmamasının daha doğru olacağına karar verdik” diye konuştu.

Hatayspor’un iki yeni transferi Galatasaray maçına ilk 11’de başladı. Teknik direktör Özhan Pulat, yeni transferlerden Bamgboye ve Diack’ı ilk 11’de görevlendirirken Okoronkwo’yu yedek bıraktı.

Sezon Rams Park’ta bir klişeyle açıldı: Kötü oyuna rağmen üç puanSezon Rams Park’ta bir klişeyle açıldı: Kötü oyuna rağmen üç puan

İlk yarıda fazla pozisyon yoktu

Tribünleri tamamen dolduran taraftarlarıyla birlikte Galatasaray karşılaşmaya hızlı başladı. 8’de Torreira’nın yaptığı baskıyla topu kapan Galatasaray, hızlı geldi. Mertens, sağ çaprazdan hareketlenen Ziyech’i kaçırdı. Faslı futbolcunun vuruşu kaleci Erce Kardeşler’den sekti, Hatayspor savunması çizgi üzerinden topu uzaklaştırdı. 9’da Ziyech’in ortasında Barış Alper Yılmaz topu kafayla indirdi. Altıpas önünde Mauro Icardi’nin vuruşunda, kaleci Erce Kardeşler topu iki hamlede kontrol etti. 28’de Icardi’nin harika pasıyla Ziyech, ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluştu. Onun vuruşunda, savunmaya çarpan Erce Kardeşler’i kontrpiyede bıraktı. Meşin yuvarlak üstten kornere gitti. Bu dakikadan sonra Galatasaray’ın temposu düştü. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

48’de Ziyech’in kornerinde Sanchez’in altıpas çizgisi üzerinde yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci Erce çeldi. Kolombiyalı oyuncunun seken topa yaptığı vuruşta meşin yuvarlak bu kez üst direğe çarptı. Bu pozisyon sonrası ceza sahası içi sol kanadında topu önünde bulan Barış Alper, altıpas çizgisine doğru topu çıkardı. Abdülkerim’in bu orta sonrası yaptığı kafa vuruşunda, kaleci Erce yine topu çeldi. 51’de Icardi’nin sol kanattan attığı pas sonrası topla buluşan Barış Alper Yılmaz, ceza sahası içi sağ çaprazından şutunu çekti. Meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

Galatasaray'da Mauro Icardi krizi: İhtar çektiGalatasaray’da Mauro Icardi krizi: İhtar çekti

Hem ilk golü attı hem ilk sarı kartı gördü

52’de Hatayspor Joelson Fernandes’in golüyle 1-0 öne geçti. Sol kanattan savunma arkasına sarkan Rui Pedro’ya kaleci Muslera, altıpas çizgisi önünde müdahale etti. Hakem penaltı çalmak üzereyken topun Fernandes’in önünde kalması üzerine oyunu devam ettirdi. Onun vuruşunda top boş kaleye gitti. Sezonun ilk golünü atan Fernandes, 56’da sarı kart gördü. Bu da sezonun ilk kartı olarak kayıtlara geçti.

Gabriel Sara ilk maçına çıktı

Galatasaray’ın hafta başında kadrosuna kattığı Gabriel Sara, sarı-kırmızılı forma ile ilk maçına çıktı. Hafta ortasında takımla yapılan antrenmanlarda yer alan Brezilyalı futbolcu, Hatayspor mücadelesinin ikinci yarısında Kerem Demirbay’ın yerine oyuna dahil oldu. 25 yaşındaki futbolcu, Galatasaray formasıyla ilk maçına Hatayspor karşısında çıktı.

Icardi, kendi kazandırdığı penaltıyı gole çevirdi.

80’de Galatasaray penaltıdan beraberliği yakaladı. Barış Alper’in attığı ara pası sonrası Icardi, ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluştu. Bu pas sonrası Kilama’nın Arjantinli oyuncuya yaptığı müdahalede hakem penaltı noktasını gösterdi. Icardi’nin penaltıdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak fileleri sarstı. Böylece geçen sezonu filelere gönderdiği 25 topla gol kralı olarak tamamlayan Icardi, yeni sezonun ilk maçını da boş geçmedi.

89’da Erce Kardeşler bir kez daha sahneye çıktı. Davinson Sanchez’in yakın mesafeden şutunu Hatayspor kalecisi harika çıkardı.

Galatasaray’ın yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı Michy Batshuayi, Süper Lig’de üç büyük takımda forma giyen ilk yabancı futbolcu oldu. Belçikalı golcü, 70’inci dakikada Dubois’nın yerine oyuna dahil oldu. Batshuayi, 90’da sahneye çıktı. Berkan Kutlu’nun ceza sahası içi sol çaprazından altıpas çizgisine gönderdiği meşin yuvarlağa Hatayspor savunması müdahale etti. Seken topu önünde bulan Torreira, altıpasın içine doğru meşin yuvarlağı çevirdi. Bu noktada topa kafa vuran Batshuayi, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

Maçın uzatma bölümünde sahaya bir taraftar girdi. Oyunun durduğu anda doğu tribününden sahaya atlayan bir taraftar, koşarak Muslera’ya sarıldı. Uruguaylı file bekçisi ile fotoğraf çekilen taraftar, güvenlik görevlileri tarafından yakalanarak saha dışına çıkarıldı. Karşılaşma 2-1 sona erdi.

Galatasaraylı futbolcular son dakikada gelen üç puanı taraftarlarla kutladı. Kutlamalarda öne çıkan isimse geçen sezonu Fenerbahçe’de geçiren ve sarı kırmızılılara galibiyet golünü atan Mitchy Batshuayi’ydi. Kale arkasına giden futbolculardan Belçikalı futbolcu, ‘üçlü’ olarak adlandırılan tezahüratı başlattı. Batsman, daha sonra aldığı büyük ultrAslan bayrağıyla sahada tur attı.

Muslera: Sıfırdan başlamaya karar verdik

Maç sonu açıklamalarda bulunan Mauro Icardi, “Zor bir maçtı. İlk yarıda gol atsak daha kolay olabilirdi. Belli değişime ihtiyacımızın olduğunu biliyorduk. Süper Kupa ve bu maçtan daha iyisini yapmamızın gerektiğini biliyoruz. İki senem bitti, çok istekliyim. Bu yılın sonunda beşinci yıldızı hedefliyoruz. Mayıs ayında nerede olduğumuzu göreceğiz” dedi. Kaptan Fernando Muslera ise şunları söyledi: “Taraftara teşekkür ediyorum. Onların sayesinde geri dönüşler yapabiliyoruz. Zor bir mağlubiyet almıştık. Sıfırdan başlamaya karar verdik ve bu da ilk sonucu oldu. Batshuayi’ye katkıdan dolayı teşekkür ederim. Geliştirmeiz gereken çok şey var. Henüz sezonun başındayız. Motivasyon Galatasaray’dır. 13 yılda 17 kupa kazandık. Birçok oyuncu gelmek istiyor. Gelen oyuncuların nasıl oynadığını görüyoruz. Çok katkı veren oyuncular hepsi.”

Okan Buruk: Galatasaray’ı karıştırma isteyenler var

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Hatayspor ve teknik ekibini tebrik ederim. İyi mücadele ettiler. Lige başlamak zordur. Sıcak ve nem de birleşince performans aşağı düşüyor. Oyuncularımın isteğinden memnunum. Çok pozisyona girdik. İlk yarı gol atsak farklı olabilirdi. Mucizevi goller girmedi. 1-0 da geriye düştük. İlk verdiğimiz pozisyon gol oldu. Bunun üstesinden geldik. Çok önemli bir taraftar gücüne sahibiz. Buradaki stadyumda bizimle emek veren herkese teşekkür ederim. Geçen hafta kötü bir mağlubiyet aldık, 1-0 da geriye düştük bize hep destek verdiler. Onlarla birlikte galibiyetler geliyor. Yine aynı mücadeleyi vereceğiz” dedi. Sarı kırmızıların hocası konuşmasına şöyle devam etti: “Sosyal medya üzerinden Galatasaray’ı karıştırmak isteyenler var, içimizden de bunu görebiliyoruz. Gerçek Galatasaray taraftarı nasıl maç kazanılacağını gösterdi. Daha iyisini yapmamız gerekiyor. Oyuncular yoğun fikstürün ardından tekrar lige başladılar. İki sene üst üste şampiyon olan futbolcuların adaptasyonu zor olabiliyor. Bir yandan da oyuncular fiziksel olarak daha iyi olacak. Bazen yaptığınız değişiklikle olumlu oluyor, bazen geriye gidebiliyor. Beşiktaş maçında tam tersini gördük. Hücum adına daha üretken bir 11’e döndük ve maçı kazandık. Batshuayi’nin son dakika golüne geçen seneden alışkınız. Bugün bizim adımıza attığı için sevinçliyiz. Bu sefer Icardi ve Batshuayi ikilisi çok iyi oynadı.Bütün oyuncuların performansından memnunum. Bunun daha üzerine çıkacağız.”

Dursun Özbek: Bazı şeylere 'Dur' demenin zamanı geldiDursun Özbek: Bazı şeylere ‘Dur’ demenin zamanı geldi

Galatasaray açılış maçlarında puan kaybetmiyor

Galatasaray, ligde ilk hafta maçlarında aldığı iyi sonuçlarla dikkati çekiyor. Sarı-kırmızılı ekip, 67. sezonuna başlanan Süper Lig’deki açılış maçlarında 46. galibiyetini aldı. Cim Bom lig tarihinde ev sahibi takım sıfatıyla oynadığı 39. ilk hafta maçında 32. kez kazandı. Galatasaray, sahasında çıktığı üst üste 12. açılış müsabakasından da galibiyetle ayrıldı. Galatasaray, Süper Lig’de beşinci kez konuk ettiği Hatayspor karşısında yine puan kaybı yaşamadı.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.