Açık Radyo’yu kapatma hamlesi yine mahkemeden döndü

Açık Radyo'ya kapatma cezası veren RTÜK'ün bu kararını mahkeme durdurmuştu. Meğer RTÜK başka bir mahkemeye başvurup karara itiraz etmiş. Lakin mahkeme bir kez daha RTÜK'e, verdiği cezanın haksız olduğunu hatırlattı.

Kültür Sanat 11 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Açık Radyo’yu susturmak için adeta seferber olmuş. Teamüllere uygun olmayarak verdiği radyonun kapatılma kararına, Ankara Bölge 10. İdare Mahkemesi ‘yürütmeyi durdurma’ kararı vererek karşı çıkmış, radyonun kapatılması engellemişti. Ama bilmediğimiz bir hamle yapmış RTÜK. Mahkeme kararına itiraz etmiş ve Ankara 21. İdare Mahkemesi’ne başvurup Ankara Bölge 10. İdare Mahkemesi’nin verdiği ‘yürütmeyi durdurma’ kararını boşa düşürmek istemiş.

Yargı, RTÜK'e dur dedi: Açık Radyo artık açıkYargı, RTÜK’e dur dedi: Açık Radyo artık açık

Lakin Ankara 21. İdare Mahkemesi verdiği kararla RTÜK’e yine ders verdi. “Dava dosyasında mevcut bilgi ve belgelere göre mahkemece yürütmenin durdurulması istemi hakkında verilen kararında yasaya aykırılık bulunmadığından itiraz isteminin reddine karar verilmiştir” diyen mahkeme RTÜK’ün itirazını boşa düşürdü.

Açık Radyo yaptığı açıklamada “Bu karar radyomuz için olduğu kadar, ülkedeki ifade ve basın-yayın özgürlüğü açısından umut vericidir; hukuk ve yargı işleyişi açısından da önemli bir duraktır. Yargısal süreç devam edecek olmakla beraber bu karar ile radyomuzun yayınlarını sürdürmesi ile ilgili ciddi bir engel aşılmıştır” dedi.

Yargı defalarca 'Soykırım demek suç değil, ifade özgürlüğüdür' dedi ama RTÜK Açık Radyo'ya bu özgürlüğü fazla gördüYargı defalarca ‘Soykırım demek suç değil, ifade özgürlüğüdür’ dedi ama RTÜK Açık Radyo’ya bu özgürlüğü fazla gördü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.