Yargıtay onadı: Bıçak kelimesi silah sayılıyor

Eskişehir'de elinde bıçak var gibi bir çifte saldıran Hamza E. hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Mahkeme 'silahla tehdit' suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Sanık itiraz etti ama Yargıtay da kararı hukuka uygun buldu.

Gündem 10 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Temsili fotoğraf.

Eskişehir’de yaşayan Ekin B. ve Zehra K. çifti gittikleri eğlence mekanından gece saatlerinde dönerken Tepebaşı ilçesinde kendilerine doğru yürüyen Hamza E.’yi fark etti. Bu kişi tanımıyorlardı ve bir yer soracağını düşündüler. Ekin B. “Buyur kardeşim ne vardı?” diye sordu. Hamza E. ise elinde gerçek bıçak gibi gösterdiği sahte bıçakla çifte saldırdı. Hamza E., “Sizi bıçakla keserim, bıçağı size sokarım” diyerek tehdit etti.

Sabah’tan Umay Sena Sümer’in haberine göre; Ekin B. korku haliyle saldırganı iterek yere düşürdü. Tekrar ayağa kalkan Hamza E. saldırıya devam edince çift polisi aradı. Olay yerine gelen polis ekipleri, Hamza E.’yi gözaltına alırken söz konusu bıçak bulunamadı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Hamza E. hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Savunmasında iftiraya uğradığını iddia eden saldırgan “Elimde gerçek bıçak yoktu, bana iftira attılar. Sadece korkutmak istedim” dedi. 2. Asliye Ceza Mahkemesi, sanık Hamza E.’nin ‘silahla tehdit’ suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

İstinaf başvurusunun reddedilmesi üzerine karara temyiz itirazında bulunuldu. Yargıtay 6. Ceza Dairesi, yerel mahkemece sanık hakkında verilen mahkûmiyet kararını hukuka uygun bularak onanmasını kararlaştırdı.

Çocuk parkında bıçak ve tahralı cinayetÇocuk parkında bıçak ve tahralı cinayet

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.