İlk Türk gangster Necdet Elmas’ın hayatı Kıvanç Tatlıtuğ’la dizi oluyor

Kıvanç Tatlıtuğ bu kez yapımcı olarak karşımıza çıkıyor. Yıldız oyuncu Ay Yapım'la birlikte ilk Türk gangster Necdet Elmas'ın hayatını diziye uyarlayacak.

Kültür Sanat 11 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Türkiye’nin en sevilen oyuncularından Kıvanç Tatlıtuğ bu kez yapımcı koltuğuna da oturmaya hazırlanıyor. Üstelik ses getirecek bir projeyle. Yıldız oyuncu, Ay Yapım’la birlikte bir gangster hikâyesini diziye uyarlayacak. Türkiye’nin ilk gangsteri Necdet Elmas’ın hikâyesine odaklanan dizi projesi için Tatlıtuğ ve Ay Yapım anlaştı.

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre dijital mecraya dizi olarak hazırlanan projenin senaryosunu Levent Cantek yazacak. Projenin en büyük sürprizlerinden biri ise Kıvanç Tatlıtuğ’un yapım şirketi Kampeon ile projede yapımcı ünvanıyla yer alacak olması.

Hukuk eğitimini yarıda bırakıp gangster oldu

Necdet Elmas’ın oğlu Yıldırım Elmas’ın ‘Babam Gansterdi Ama Ben Çocuktum’ isimli biyografisinden yola çıkılarak tasarlanan bu yeni proje, izleyicilere 1960’lı yılların Türkiye’sinde başlayan sürükleyici ve renkli bir suç draması sunacak. Elmas, 1960’larda gerçekleştirdiği banka soygunlarıyla o dönem ses getirmişti. 1935 yılında dünyaya gelen Elmas, İstanbul Üniversitesi’ndeki hukuk eğitimini yarıda bırakıp yasa dışı işlere yönelmişti.

7 Temmuz 1961’de ilk olarak Çemberlitaş’taki Buğday Bankasını soydu. Eğitimli kişiliği, kullandığı dil, giyim ve kuşamı ile bir anda basın ve halktan büyük ilgi gördü. Yassıada yargılama sonuçlarının açıklanmasının beklendiği günlerde halkın en çok takip ettiği kişi Necdet Elmas’tı. Beşiktaş Belediyesi’nin kendisine tahsis ettiği büfede işletmecilik yapan Necdet Elmas, büfeden kazandığı parayla hayır işleri yaptı. Bir süre sonra doğduğu Konya’ya geri döndü. Bir süre sonra da Antalya’ya taşındı. Üç defa evlenen Necdet Elmas, 2017’de Antalya’da vefat etti.

Uzayda bir kovboy, takside bir yıldız var!Uzayda bir kovboy, takside bir yıldız var!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.