İlişkide şu sarı bayraklara dikkat!

Bir ilişkide partnerimiz kırmızı bayraklar sallayınca uzak durmamız gerektiğini artık biliyoruz. Bir de sarı bayraklar var. Arkanıza bakmadan kaçmanızı gerektirmese de o sarı bayrakları görünce durup düşünmek, biraz ağırdan almakta fayda var.

Popüler 14 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
ilişkide sarı bayraklar kırmızılar kadar tehlikeli olmasa da görmezden gelmek hata olur.

Sevgili adayında fark ettiğiniz an uzak durmanız gerektiğini anladığınız bazı özellikler vardır. Bağlanmaya hazır olmaması, yalan söylemesi, manipüle etmeye çalışması, ana kuzusu olması, sizi kontrol etmeye çalışması, sınırlarınıza saygı göstermemesi, arkadaşının olmaması, iletişime kapalı olması… Listeyi uzatmak mümkün. Bu davranışların bir süredir bir adı var: Kırmızı bayrak. Bunları görünce arkamıza bakmadan kaçmamız gerekir.

Bir de sarı bayraklar var. Bunlar biraz daha karmaşık. Sarı bayraklar arkanıza bakmadan kaçmayı gerektirmiyor. Ancak bir durup düşünmekte, işleri biraz ağırdan almakta fayda var. Sarı bayrak aslında partnerinizle konuyu açık bir şekilde konuşmanız gerektiğinin işareti.

New York Times terapistler ve ilişki koçlarına sarı bayrakları sordu. İşte o işaretler ve sarı bayrak sallayan partneriniz varsa yapmanız gerekenler…

Bütün eski sevgilileri ‘manyaksa’

Potansiyel sevgili adayınızla ilk zamanlarınız… Eski sevgililerinden bahsederken hep “berbat bir insandı, manyaktı, deliydi” gibi ifadeler kullanıyor. İşte bu bir sarı bayrak. Karşınızdaki insanın geçmişte aşktan yana şansı yaver gitmemiş pekala olabilir ancak bu eski ilişkilerinde sorumluluk almaktan kaçtığının, hatalarını kabul etmediğinin göstergesi de olabilir. Bu durumda ‘Önceki ilişkilerinin yürümemesinde senin  payın neydi’ sorusunu sorabilirsiniz. Ya da ‘deli’ diye tanımladığı eski sevgilisini deliliğe iten nedenlerin ne olduğunu sorgulayabilirsiniz.

En yakınlarınız onaylamıyorsa

Güvendiğiniz en yakın çemberinizdeki insanların yeni ilişkiniz hakkında şüpheleri varsa kulak vermeniz yararınıza. Aşktan gözünüz kör olduğu için sizin göremediğiniz bazı şeyleri görmeleri kuvvetle muhtemel. Malum, gözünüzde pembe gözlükler varken bayrakların rengini ayırt etmek kolay olmayacaktır.

Ancak bazen arkadaşlarınızın yeni sevgilinizi onaylamamasının yeni sevgilinizin kişiliğiyle ilgisi olmayabilir. Artık sürekli onunla vakit geçirdiğiniz için size kızıyor ya da kimsenin sevgili arkadaşları için yeterince iyi olmadığını düşünüyor olabilirler.

Endişelerini dile getiren arkadaşlarınızla açık yüreklilikle konuşun, tam olarak neyin onları endişelendirdiğini anlamaya çalışın.

Bütün soruları siz soruyorsanız

İlk buluşmanızda 500 soru sorduğunuzu ama karşılığında size soru sorulmadığını mı düşünüyorsunuz? Ya da en fazla “Peki ya sen” şeklinde sorularla mı karşılaştınız? İşte bu parıl parıl parlayan bir sarı bayrak. Soru sormak ilgi göstermenin en temel biçimlerinden.

Ancak bu durum potansiyel sevgilinizin size ilgi göstermediği anlamına gelmek zorunda değil. İlk buluşmalar bazı insanları daha fazla gerebilir. Dolayısıyla karşınızdakine biraz da bunu düşünerek yaklaşmakta fayda var. ‘Hadi bakalım’ sıra sende diyerek soru sormaya teşvik edebilirsiniz. Ancak karşınızdakini eleştiriyor gibi görünmeden, flörtöz şekilde soru sormaya teşvik edecek cümleler kullanın.

Tutarsızsa

Önce durmadan mesajlar gönderiyor sonra karabatak gibi kayboluyorsa alın size sapsarı bir bayrak daha… Ancak yargıya varmadan önce karşınızdaki kişiye boşlukları doldurması için şans tanıyın.

Açık iletişim kurmakta fayda var. “Senden ne zaman haber alacağımı bilmediğim zaman endişeleniyorum, bu konuda daha gerçekçi beklentilerim olması için beni bilgilendirir misin” diye sorabilirsiniz. Belki de karşınızdaki kişi mesai saatlerinde mesajlara cevap veremiyordur mesela. Bu bilgileri edinip kendi içinizde bir sistem oturtabilirsiniz. Kendi içinizde yarattığınız bu düzene uyuyorsa ne ala… Ancak buna bile sadık kalamıyorsa ‘teşekkürler, sıradaki demenin’ vakti gelmiş olabilir.

Uzmanı yanıtlıyor: Bugünlerde aşkı bulmak neden daha zorUzmanı yanıtlıyor: Bugünlerde aşkı bulmak neden daha zor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler