Beren’in asansör boşluğunda ölümü itfaiyenin ihmaliyle olmuş

Beren Su Bolat’ın asansör boşluğundaki ölümüyle ilgili hazırlanan bilirkişi raporu Beren’in ‘göz göre göre öldüğünü’ ortaya koydu. Raporda itfaiye görevlilerinin ‘kazayı önlemek yerine kazaya neden oldukları’ belirtildi.

Gündem 14 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Beren Su Bolat mahsur kaldığı asansörün boşluğuna düşerek öldü.

Ankara’da yaşayan 13 yaşındaki Beren Su Bolat misafirliğe gittiği arkadaşının evinde bindiği asansörde 5. ve 6. kat arasında mahsur kaldı. İtfaiyenin müdahalesi sırasında asansör boşluğuna düşen Beren Su Bolat kurtarılamadı. Yürütülen soruşturmada talihsiz çocuğun ihmaller zinciri sonucu öldüğü anlaşıldı. Bilirkişi raporunda Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekiplerinin kurtarma sırasında gerekli tedbirleri almadığı, aksine kazaya sebep olduğu anlatıldı.

Beren Su’nun ölümüne ilişkin ‘taksirle ölüme sebebiyet vermek’ suçundan adli soruşturma başlatıldı. Ankara Büyük Şehir Belediyesi tarafından yapılan idari soruşturmada şef E.A itfaiye erleri B.Y ve B.B’yi açığa alındı. Şef ve itfaiye erlerinin yargılanmasına başlamak için Valilik izni bekleniyor.

Asansör boşluğunda ölüm: Beren Su'yu kurtarmak için gelen itfaiyecinin elinde termos varmışAsansör boşluğunda ölüm: Beren Su’yu kurtarmak için gelen itfaiyecinin elinde termos varmış

Sabah ve Hürriyet’te yer alan bilirkişi raporunda kazanın alınması gereken güvenlik tedbirleri, dikkatli ve özverili bir çalışma ile engellenebileceği vurgulandı.

Bilirkişi raporunda Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekiplerinin ihmali de yer aldı. İtfaiye görevlilerinin çocuğu kurtarma esnasında gerekli tedbirleri almadığı, tehlikeli durumun göz ardı edilerek riskli davranışlar sergileyip kazaya neden oldukları bildirildi. Raporda “Kazanın meydana gelişindeki birinci ve temel nedenin asansörde mahsur kalan 2 kişinin kurtarılması esnasında gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmaması, dikkatsiz ve özverisiz davranılmasıdır” dendi.

Asansör kabininin altında bulunan yaklaşık 80 santimetre boşluğa herhangi bir önlem alınmadan çalışıldığı anlatılan raporda “5. ve 6. kat seviyeleri arasında kalan asansörün kurtarma çalışmasının 6. katta yapılmaması gerekmektedir” görüşü yer aldı.

Raporda asansörün son bakım tarihinin üstünden 48 gün geçtiği, aylık bakım dönemi olan 30 gün süresinin 18 gün aşıldığı tespitine yer verildi.

Ankara'da asansör faciası: Arkadaşı kurtarıldı, 13 yaşındaki Beren hayatını kaybettiAnkara’da asansör faciası: Arkadaşı kurtarıldı, 13 yaşındaki Beren hayatını kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.