İlk haftadan ceza yağdı: Sami Uğurlu’ya yedi maç, Yeni Malatyaspor hükmen yenik

PFDK, Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu yedi, Eyüpspor hocası Arda Turan bir maç ceza verdi. Pendikspor maçına çıkmayan Yeni Malatyaspor hükmen yenilgi ve üç puan silme cezası aldı. TFF, küme düşmemesi için Erok - Yeni Malatya maçını erteledi.

Spor 15 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Sami Uğurlu, Kasımpaşa'nın 3-2 kaybettiği maçta kırmızı kart görmüş, uzun süre sakinleştirilmeye çalışılmıştı.

Süper Lig ve TFF 1. Lig’de ilk haftanın ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Celal Nuri Demirtürk başkanlığında toplanarak cezaları açıkladı. 1. Lig’de İstanbul Olimpiyat Stadı’ndaki karşılaşmaya çıkmayan Yeni Malatyaspor hükmen yenilgi ve üç puan silme cezası aldı. Doğu Anadolu takımı bu haftaki Erokspor karşılaşmasına da çıkmazsa talimatlara göre bir alt lige düşecek. Yine ilk haftada kırmızı kart gören ve tehdit nedeniyle PFDK’ya sevk edilen iki teknik direktörden Sami Uğurlu yedi, Arda Turan bir maç ceza aldı.

Yeni Malatyaspor düşmesin diye maç ertelendi

6 Kasım Kahramanmaraş depremlerinden sonra TFF 1. Lig’den çekilen Yeni Malatyaspor İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapılan karşılaşmaya çıkmadı. Başkan Adil Gevrek ellerinde futbolcu bulunmadığını söylemişti. PFDK ise maça çıkmayan Yeni Malatyaspor’a hükmen yenilgi ve üç puan silme cezası verdi. Doğu Anadolu ekibi bu hafta yapılması gereken Erokspor karşılaşmasına da çıkmazsa bir alt lige düşürülecek.  Yeniden kadro kurmak için kiralık oyuncularını geri çağıran sarı kırmızılılar  TFF’ye Erokspor maçının ertelenmesi için başvurdu. Federasyon başvuruya olumlu yanıt verdi. Yeni Malatyaspor’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “17.08.2024 Cumartesi günü saat 19.15’te oynanması planlanan Esenler Erokspor-Yeni Malatyaspor müsabakası Türkiye Futbol Federasyonu kararıyla ileri bir tarihe ertelenmiştir” denildi.

TFF 1.Lig'de skandallarda ikinci perde: Hükmen yenilgiTFF 1.Lig’de skandallarda ikinci perde: Hükmen yenilgi

Sami Uğurlu’ya tehdit cezası

Açıklanan cezalarda en çok dikkat çekenlerden biri Kasımpaşa -Konyaspor karşılaşmasında kırmızı kart gören teknik Direktör Sami Uğurlu hakkında olandı. Uğurlu kendisine kırmızı kart gösteren maçın hakemi Muhammet Ali Meteoğlu’na hakaret ve tehditten beş karşılaşma ceza aldı. Uğurlu’ya kırmızı kart gördüğü halde futbolcularla iletişim kurduğu gerekçesiyle iki maç daha ceza verildi. Kasımpaşa Teknik Direktörü’ne eylemlerinden ötürü 230 bin 250 TL fatura da kesildi.

Arda Turan teknik direktörlük kariyerinin ilk Süper Lig maçında kırmızı kart gördü.

Arda Turan’a bir maç

Yine maçın hakemini tehdit ettiği gerekçesiyle PFDK’ya sevk edilen Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan ise sportmenliğe aykırı hareketten bir maç ve 58 bin 500 TL ceza aldı.

Selahattin Baki’nin cezası kaldırıldı

PFDK Mehmet Büyükekşi döneminde açıklamaları nedeniyle 32 gün hak mahrumiyeti cezası alan eski Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki’nin başvurusunu da görüştü. Baki’nin cezası mevzuatta ilgililer lehine bir değişiklik yapıldığı gerekçesiyle kaldırıldı.

Viyana'da valsi Trabzonspor değil Rapid yaptıViyana’da valsi Trabzonspor değil Rapid yaptı

Dört büyüklere ceza geldi

PFDK’nin verdiği diğer cezalarsa şöyle…

Galatasaray: Saha olayları nedeniyle 168 bin TL para cezası.

Fenerbahçe: Çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle bazı tribünlere bir maçlık bloke.

Beşiktaş: Taraftar olayları nedeniyle 168 bin TL. Çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ihtar ve bazı taraftarlara bir maç bloke.

Trabzonspor: Çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ihtar ve bazı taraftarlara bir maç bloke.

Kasımpaşa: Çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ihtar.

Adana Demirspor: Çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ihtar, bazı taraftarlara bir maç bloke cezası.

Sivasspor: Çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle bazı tribünlere bir maçlık bloke.

Alanyaspor: Çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle bazı taraftarlara bloke.

Gaziantep FK: Taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 168 bin TL.

Sakaryaspor: Taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 126 bin TL. Çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ihtar. Bazı taraftarlara iki, bazı taraftarlara bir maç bloke.

Kocaelispor: Taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 84 bin TL.

Boluspor: Çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ihtar ve bazı taraftarlara bloke.

Karagümrük: Çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ihtar, bazı taraftarlara bir maç bloke.

Amed Sportif Faaliyetler: Çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ihtar ve bazı taraftarlara bir maç bloke.

Çorum FK: Taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 84 bin TL. Çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle taraftarlara bir maç bloke.

Süper Lig fikstürüne Avrupa ayarıSüper Lig fikstürüne Avrupa ayarı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.