58 yaşında kanseri yendi, altı yıldır çanta örüp gelirini çocuklara bağışlıyor

Erken teşhis sayesinde kanseri yenen Nilgün Yalçın tedavi sürecinden sonra başladığı çanta örme hobisini kanserli çocuklara yardım kapısına çevirdi. Yalçın altı yıldır ördüğü çantaları satıp gelirini LÖSEV'e bağışlıyor.

Gündem 19 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: Nilgün Yalçın

Antalya’da yaşayan 64 yaşındaki Nilgün Yalçın rahim kanserini erken evrede yenmeyi başardıktan sonra öğrendiği çanta örgüsünü bir adım ileri taşıyarak bu el sanatını bir yardım aracına dönüştürdü. Tedavisinin ardından çanta örmeye başlayan Yalçın elde ettiği geliri kanserle mücadele eden çocuklara bağışlayarak onlara destek oluyor.

Yalçın “Kanser zor bir hastalık. Çocuklar acı çeksin istemiyorum. Elimden geldiğince çok çanta örüp gelirini LÖSEV’e bağışlıyorum. Çocuklara bir damla ışık olursam, çok mutlu olurum” dedi.

Bakan LÖSEV için yapılan talebi böyle yorumladı: Seçimi suiistimal ediyorlarBakan LÖSEV için yapılan talebi böyle yorumladı: Seçimi suiistimal ediyorlar

Döşemealtı ilçesinde yaşayan Nilgün Yalçın 2018 yılının Ağustos ayında rahim kanserine yakalandı. Erken teşhis sayesinde hemen tedavi sürecine giren Yalçın özel bir hastanede ameliyat oldu ve lenflerini, yumurtalıklarını ve rahmini aldırdı. Yoğun bir tedavi süreci geçiren Yalçın dört kür kemoterapi aldıktan sonra kanseri yenmeyi başardı. Bu zorlu sürecin ardından bir arkadaşının önerisiyle çanta örmeye başladı ve bu hobisini anlamlı bir yardım faaliyetine dönüştürdü.

Erken teşhis hayat kurtarır

Nilgün Yalçın yaşadığı süreçte erken teşhisin hayat kurtardığını belirterek, kendi hikayesini paylaştı. Yalçın “En büyük şansım kontrollerimi zamanında yaptırarak ilk evrede haberdar oldum. Daha sonra tedavilerime başlandı. Rahim, lenf ve yumurtalıklarım alındı. Agresif hücreli bir kanser türüymüş, o yüzden tedavilerim daha hızlı devam etti. Dört kür kemoterapi aldım. Şimdi gayet iyiyim” dedi.

'İnsan hayatı' dendi ve adalet bu kez 24 saatte geldi: Kanser ilacını SGK karşılayacak‘İnsan hayatı’ dendi ve adalet bu kez 24 saatte geldi: Kanser ilacını SGK karşılayacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.