Edremit Kitap Fuarı’nın Onur Konuğu Ahmet Ümit

6. Edremit Kitap Fuarı bu akşam başlıyor. Altınkum Fuar Alanı'nda gerçekleşecek fuar 25 Ağustos'a kadar sürecek. Fuarın bu yılki Onur Ödülü yazar Ahmet Ümit'e Yaşam Boyu Onur Ödülü de Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya verilecek.

Kültür Sanat 20 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
6. Edremit Kitap Fuarı'nın bu yılki onur konuğu ünlü yazar Ahmet Ümit.

Edremitliler için bir gelenek haline gelen Edremit Kitap Fuarı bu sene 6. kez kitapseverlerle buluşmaya hazır. Altınkum Fuar Alanı’nda gerçekleşecek fuar bugün başlıyor. Zeytin ağacına verilen değerden dolayı ‘Ölmez Ağacın Gölgesinde Kitap’  sloganıyla yapılacak fuar 19 Ağustos 2024 Pazartesi günü saat 19:00’daki açılış töreni ile başlayacak, 25 Ağustos Pazar akşamı sona erecek. Fuar her gün 18:00 ile 24:00 saatleri arasında açık olacak.

Festivalin bu yılki onur konuğu meşhur kahramanı Başkomser Nevzat’ın yeni macerası için gün sayan Ahmet Ümit. Ümit’in ismi henüz açıklanmayan roman ekim ayında yayımlanacak. Tarihçi ve akademisyen yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya da Yaşam Boyu Onur Ödülü takdim edilecek.

19-25 Ağustos 2024 tarihleri arasında Altınkum Fuar Alanı’nda gerçekleşecek fuar her gün 18:00 ile 24:00 saatleri arasında açık olacak.

Fuara aralarında Adil Yıldırım, Ahmet Selçuk İlkan, Aydan Şener, Ayşegül Aldinç, Barbaros Şansal, Emin Çapa, Füsun Önal, Güldal Mumcu, Gürgen Öz, Işıl Işık, Murat Ağırel, Müfit Can Saçıntı, Nebil Özgentürk, Öner Yağcı, Prof. Dr. Ali Demirsoy, Sedef Kabaş, Sinan Kahyaoğlu, Sinan Meydan’ın da bulunduğu üç yüze yakın yazar, şair, gazeteci, akademisyen ve siyasi parti temsilcisi katılacak.

Fuarda Türk edebiyatının önemli yazarları, şairleri, tarihçileri ve gazetecileri kitapseverlerle buluşurken fuara katılacak birçok belediye başkanı ve milletvekili de Türkiye gerçeklerini anlatacak. Sabahattin Aliler’in yaydığı aydınlanma ışığı Edremit’ten bütün Türkiye’ye yayılacak.

Yayın dünyası umutlu: 2024'te yüzde 6.9 daha fazla kitap üretildiYayın dünyası umutlu: 2024’te yüzde 6.9 daha fazla kitap üretildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.