Yasmani Copello veda etti, Ersu Şaşma hocayla ‘Devam’ dedi

Atletizm Federasyonu 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nı değerlendirme toplantısı yaptı, Toplantıda Yasmani Copello emekliliğini açıkladı, sırıkla atlamacı Ersu Şaşma için kritik bir karar alındı.

Spor 19 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Yasmani Copello'nun olimpiyat bronz madalyası var. Ersu Şaşma isi Paris'te beşinci oldu.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Paris 2024 Olimpiyatlarını değerlendirme toplantısı düzenledi. İzmir’deki TAF Yüksek Performans Merkezi’ndeki toplantıya başkan Fatih Çintimar, genel sekreteri Satılmış Atmaca, as başkanı Arif Alpkılıç, yönetim kurulu üyesi Kadir Doktur, olimpik performans direktörü Işık Bayraktar’ın yanı sıra teknik kurul üyeleri, olimpiyatlarda yer alan sporcu ve antrenörler katıldı. AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu da toplantıda yer aldı.

Toplantıda sporcu ve antrenörler Paris 2024’ü değerlendirerek görüşlerini aktardı. 2014’ten bu yana Türkiye’yi temsil eden Küba asıllı atlet Yasmani Copello Paris 2024’te jübilesini yaptığını belirterek genç sporculara önerilerde bulundu. TFF Başkanı Çintimar da emekleri için teşekkür ettiği Copello’nun profesyonelliğini genç sporculara örnek gösterdi. Erkekler 400 metre engellide yarışan 37 yaşındaki Copello 2016’da Avrupa şampiyonu ve olimpiyat üçüncüsü, 2017’de dünya ikincisi olmuştu.

Erkekler sırıkla atlamada mücadele eden Ersu Şaşma ile 2021’in aralık ayından bu yana çalışan Vladimir Ryzih’in sözleşmesi 2026 Avrupa Atletizm Şampiyonası sonuna kadar uzatıldı. Sırıkla atlamacı, Ryzih’le çalışmaya başladıktan sonra Türkiye rekorlarını geliştirmiş, 2024’te Avrupa üçüncüsü ve olimpiyat beşincisi olmuştu.

Ersu gurur verdi, Duplantis inanılmaz bir rekor kırdı ve sırıkla atlama finaline Yusuf Dikeç de karıştıErsu gurur verdi, Duplantis inanılmaz bir rekor kırdı ve sırıkla atlama finaline Yusuf Dikeç de karıştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.