Resmen satranç dahisi: Yağız Kaan Erdoğmuş

12 yaş, 9 ay ve 30 günlükken büyükusta unvanı kazanan Yağız Kaan Erdoğmuş 2600 ELO'yu geçerek tarihte bunu başaran en genç satranççı oldu. 13 yaşındaki oyuncu 20 yaş altı dünya sıralamasında ilk 20'ye girdi.

Spor 19 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Yağız Kaan Erdoğmuş, Birleik Arap Emirlikleri'ndeki turnuvada üç turda 2.5 puan topladı.

Nisan ayında 12 yaş, 9 ay ve 30 günlükken büyükusta (GM) ünvanı alarak satranç tarihinde bunu başaran dördüncü en genç, aktif sporcular arasında ise en genç isim olan Yağız Kaan başarılarına bir yenisini ekledi. Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkentinde düzenlenen Abu Dabi Satranç Festivali’nde yarışan Yağız Kaan üç turun ardından topladığı 2,5 puanla 2601 ELO’ya ulaştı. 13 yaşındaki Yağız Kaan böylece dünyada 2600 ELO’yu geçen en genç satranççı unvanını aldı ve 20 yaş altı dünya sıralamasında ilk 20’ye girdi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay derecelendirme sistemi ELO’ya göre 2600 puanı geçen en genç isim olan Yağız Kaan Erdoğmuş’un dünyada ‘satranç dahisi’ olarak nitelenmeye başladığını söyledi. Tulay şöyle konuştu: “Genç yıldızımız hepimizi çok heyecanlandırarak, mutlu ederek kararlı adımlarla geleceğe ilerliyor. Geleceğimizin usta gençlerimizle daha parlak olacağına inanıyorum. GM Yağız Kaan Erdoğmuş’u kutluyor, genç sporcumuza, ailesine, emek veren herkese Türk satrancına yaşattıkları gurur için teşekkür ediyorum.”

Satranç asla sadece satranç değil... Bir taş oynar ve bir çocuğun hayatı değişirSatranç asla sadece satranç değil… Bir taş oynar ve bir çocuğun hayatı değişir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.