Konya’da kadın cinayeti: Öldürdüğü eşinin cesediyle karakola gidip teslim oldu

Neredeyse her gün en az bir kadın cinayetinin işlendiği Türkiye'de bir cinayet haberi de Konya'dan geldi. 53 yaşındaki bir erkek eşini arabada bıçaklayarak öldürdü, sonra aynı arabayla karakola giderek teslim oldu.

Gündem 22 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Fotoğraf: DHA

Konya’da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. 53 yaşındaki Bekir Durmaz isimli erkek eşi Elif Durmaz’ı bıçakladıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi polis merkezine giderek teslim oldu. Ancak bu Türkiye’de her geçen gün artan kadın cinayetlerinin bir yenisiydi.

Akşam saatlerinde Konya’da karayolunda seyir halindeki sürücüler bir otomobilin içinde kanlar içinde bir kadın gördü. Hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak durumu bildirdiler. Polise aracın plakası ve gittiği istikamet iletildi. Ekipler hemen harekete geçti.

Ancak kimse otomobilin sürücüsü Bekir Durmaz’ın da o sırada orada, Özalkent Polis Merkezi’nde olabileceğini tahmin edemezdi. Bekir Durmaz polis merkezine ulaştığında soğukkanlı bir şekilde eşi Elif Durmaz’ı bıçakladığını söyledi, sağlık görevlilerinin çağrılmasını istedi.

Polis otomobilde sağ ön koltukta kanlar içinde bir kadın buldu. Sağlık ekipleri hemen olay yerine çağrıldı. Ancak yapılan kontrolde Elif Durmaz’ın boynundan ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklandığı, aşırı kan kaybından hayatını kaybettiği belirlendi. Kadının cansız bedeni otopsi için Konya Şehir Hastanesi morguna götürüldü.

Bekir Durmaz da gözaltına alınarak Cinayet Büro Amirliği’ne teslim edildi. Soruşturma devam ediyor.

Kadın cinayetleri durdurulamıyor

Türkiye’de kadın cinayetlerine her gün bir yenisi ekleniyor. Bu trajik olay da hemen her gün bir yenisiyle karşılaşılan bu kadın cinayetleri zincirine eklenmiş yeni halka oldu.

Her gün yaşanan kadına şiddet olaylarıyla, ülke genelinde kadınların yaşam haklarının savunulması ve bu tür olayların önüne geçilmesi için daha etkili önlemler alınması gerektiği her seferinde daha acı bir şekilde hatırlatılıyor.

Üç saat içinde üç kadın cinayetiÜç saat içinde üç kadın cinayeti

Bir kadın cinayeti böyle önlendi: Yedi yerinden bıçakladı, tahliye oldu, kadın sesini duyurunca tekrar yakalandıBir kadın cinayeti böyle önlendi: Yedi yerinden bıçakladı, tahliye oldu, kadın sesini duyurunca tekrar yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.