Saralların fabrikasını patlatmayı ev hapsinde planlamış: Peker’in yeğeninden bilgi aldı, Yerlikaya’nın ilk tepkisini anlattı

Elektronik kelepçeye yerleştirilen dinleme cihazıyla takip edilen Barış Boyun Saralların fabrikasına saldırıyı ev hapsindeyken organize etmiş. Boyun konuşmalarında Sedat Peker ile görüştüğünü, yeğeninden saldırıdan sonra bilgi aldığını söyledi.

Gündem 23 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
  • 10Haber news

İtalya’da yakalanan Barış Boyun hakkında Milano savcılığının soruşturma dosyasında Tekirdağ Çorlu’daki Sarallara ait Kurtoğlu alüminyum fabrikasına saldırı girişiminin ayrıntıları da yer aldı.

Barış Boyun İtalya’nın Viterbo şehrinde ev hapsinde bulunduğu sırada Sarallara ait fabrikaya saldırıyı organize etti. İtalyan polisi de ev hapsine alındığı sırada bileğine takılan elektronik kelepçeye yerleştirilen dinleme cihazıyla Barış Boyun’u anbean takip etti.

Milano savcılığının hazırladığı dosyada yer alan bilgilere göre Barış Boyun İstanbul’daki adamlarıyla hazırlattığı özel bir yazılım üstünden irtibat kurdu. Barış Boyun saldırı için Sarallara ait fabrika yakınlarında bir ev tuttu. Boyun saldırı için üç kişi görevlendirdi. Barış Boyun kendisine suikast girişiminde bulunduğunu söylediği Saralların lideri Burhanettin Saral’ın günlük mesaiye gidip geldiği fabrikayı tarayıp patlatmak için sürekli adamlarıyla iletişim halindeydi.

Boyun’un adamları fabrika çevresinde inceleme yaptı, bölgede dron bile uçuruldu. Burhanettin Saral’ın fabrikaya hangi araçla ne zaman nereden geldiği tespit edilmeye çalışıldı. Barış Boyun konuşmalarında fabrikaya dron yaklaşamadığını, bölgede sinyal bozucu olduğunu bu sebeple Burhanettin Saral’ı net tespit edemediklerini anlattı.

Lav silahı temin etti: ‘Havaya uçuracağım, şok olacaklar’

Konuşmalarında sık sık fabrikayı patlatacağını ve Burhanettin Saral’ı öldüreceğini söyleyen Barış Boyun “Patlatacağım, havaya uçuracağım, şok olacaklar, göreceksiniz” dedi. Konuşmalarda Barış Boyun’un fabrika içinden muhbirinin olduğu, işten çıkarken fabrika önünde fotoğraf, video çekilmesini istediği de görüldü. Boyun ayrıca saldırının ardından “Kapımızı çalanın kapısını kırarız” yazısı da yazdırmak istedi.

Barış Boyun saldırı için adamlarına hızlı motorlar, uzun namlulu kalaşnikof silahlar ve bombalar temin etti. Burhanettin Saral’ın ofisinin fabrika içinde nerede olduğuna dair tüm bilgileri adamlarına iletti. Üstelik Boyun temin ettiği silahların ve patlayıcı maddelerin nasıl çalıştığını tek tek anlattı.

Boyun’un üç adamı saldırının yapılacağı 21 Mart’ta fabrika çevresinde son kontrollerini yapmak için devriye atmaya başladı. Ancak saldırı günü fabrika çevresinde çok sayıda polis vardı. Barış Boyun adamlarını polislere karşı uyardı.

Saralların düşmanı Şahinler suç örgütünün lideri Sedat Şahin’in dahi fabrikaya giremeyeceğini söyleyen Barış Boyun telefon konuşmalarında adamlarına “Biz gireceğiz, hazırlanın, iftardan hemen sonra yapacağız, haydi aslanlarım, yerle bir edin, polisler gider gitmez başlayalım. Kapıyı açın Saral bey” dedi.

“Burhanettin Saral 20 polis arabası eşliğinde çıktı”

Ancak saldırı planlandığı gitmedi. Barış Boyun fabrika çevresine TOMA dahi getirildiğini, çok sayıda polisin beklediğini söyledi. Boyun “Bugün olmazsa yarın, yapacak bir şey yok, fabrika zaten orada, taşıyamazlar” derken adamları “Gideceğiz, patlatacağız, öleceğiz, yeter ki size bir şey olmasın” diye yanıt verdi.

Barış Boyun lav silahlarıyla saldırmayı planladıkları duyulduğu için fabrikaya TOMA’nın getirilmiş olabileceğini belirtti. Fabrikadaki muhbirinden haber beklediğini söyleyen Boyun polisin gitmesini bekleyeceklerini ifade etti.

Saldırıdan haberdar olan polis Barış Boyun’un adamlarını 23 Mart’ta yakaladı. Durumu öğrenen Barış Boyun yakalanan adamları için avukat göndermelerini istedi, saldırıyı inkar etmeleri, yakalanan silahları da satacaklarını söylemeleri talimatı verdi. Boyun Burhanettin Saral’ın fabrikadan çıkış görüntülerini izlediğini söyledi ve “Polis olmasaydı dün gece işi bitirmiştik. 20 polis arabası eşliğinde dışarı çıktı” dedi.

“Sedat Peker sayesinde kralın yeğeniyle tanıştık”

Saldırı hazırlığındaki adamlarının fabrika çevresindeki devriyeleri sırasında fark edildiğini belirten Barış Boyun takip edildiklerinden şüphelendiğini anlattı. Barış Boyun “Emniyet Müdürlüğü ve bakan ile çok iyi ilişkileri var” dediği Sedat Peker’in yeğeniyle konuştuğunu da söyledi. Boyun, Peker’in yeğeninin kendisine “Çocukların zaten takip edildiğini, fabrikaya yaklaşmaya başladıklarında yakalandılar” dediğini belirtti.

Barış Boyun, Sedat Peker ile konuştuğunu, ona “Gel” dediğini, Peker’e bir daha asla dışarı çıkamayacağını söylediğini, “O cihazları (gizli bilgi belge ve videoları sakladığı) bulmayı başarırlarsa onu hayatının sonuna kadar içeride tutacaklarını söylediğini” anlattı.

Üstelik Barış Boyun ile İtalya’da tutuklanan Özge Büyükkaplan’ın bir erkekle konuştuğu ve erkeğin “Burada Sedat Peker sayesinde kralın yeğeniyle tanıştık” dediği de kayıtlara geçti.

Saldırı girişimi üzerine konuşmaya devam eden Barış Boyun, Sedat Şahin’in bile iki kez başarısız olduğunu, kendilerinin de başarısız olmalarının “normal” olduğunu söyledi.

“Saralların FETÖ gibi her yerde hükümete sızdığını” söyleyen Barış Boyun “Sedat Şahin’e 10 yıl önce yaptıklarının aynısını bana yapıyorlar. Sedat Şahin bana selamlarını ve iyi dileklerini iletti, bir Alaattin Çakıcı ile istişare yapabiliriz” dedi.

Barış Boyun konuşmalarının devamında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın fabrikaya saldırı girişimini öğrendiğinde “Bu insanlar ne yapıyor. Uluslararası savaş mı çıkarmak istiyorlar” dediğini, istihbaratın Alaattin Saral ile irtibata geçip Burhanettin Saral’ın fabrikadan ayrılmaması gerektiğini ilettiğini anlattı.

Barış Boyun dosyasından Soylu da çıktı: ‘İstihbarat raporu hazırlattı, Saralların yönlendirmesiyle devrede’Barış Boyun dosyasından Soylu da çıktı: ‘İstihbarat raporu hazırlattı, Saralların yönlendirmesiyle devrede’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.