Süleyman Hurma sonunda istediğini aldı… Karagümrük stadına kavuşuyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin desteklediği Karagümrük'e müjde geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vefa Stadı'nın olduğu yerde yeni bir stadyum yapılmasını onayladı.

Spor 23 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Vefa Stadı yenilendikten sonra Karagümrük'ün evi olacak.

Süleyman Hurma, profesyonel kariyerinde uzun yıllar boyunca Kayserispor, Trabzonspor ve Samsunspor’da görev yaptı. Bu takımlarda idari ve genel menajerlik görevlerini üstlenen Hurma, özellikle Kayserispor’da önemli işlere imza attı. Süleyman Hurma, Haziran 2018’de Karagümrük’ün başkanı oldu. Kırmızı-siyahlı takım, Hurma’nın başkanlığında 2018-2019’da TFF 1. Lig’e, 2019-20 sezonundaysa Süper Lig’e yükseldi.

Süper Lig’e yükseldikleri sezondan itibaren Süleyman Hurma, maçlarını Vefa Stadı’nda yapmak istediklerini söyledi. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu oynamaya elverişli olmayan bu stada vize vermedi. Karagümrük, karşılaşmalarını Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynamak zorunda kaldı. Kırmızı siyahlılar geçen sezon Süper Lig’den TFF 1. Lig’e düştü. Evindeki ilk maçını da Amedspor’a karşı yine Olimpiyat Stadı’nda yaptı.

6 Şubat depremlerinden sonra Beşiktaş’ın stadında ‘Hükümet istifa’ sloganına kızan ve siyah beyazlı takımın taraftarlığından ayrıldığını açıklayan Devlet Bahçeli, Karagümrük’e desteğini açıklamıştı. Bahçeli’nin takımı da olan Karagümrük’e dört yıl sonra müjdeli haber geldi. Gazeteci Tahir Kum’un haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih ilçesinde bulunan Vefa Stadyumu’nun yıkılıp olduğu yerde yeni bir stadyum yapılmasına onay verdi. 26 Ağustos 1945’te açılan; Vefa, Karagümrük kulüplerine ev sahipliği yapan Vefa Stadyumu 4280 kişi kapasiteye sahip. Karagümrük, Vefa Stadyumu’nu son olarak 2. Lig’de mücadele ettiği 2017-2018 sezonunda kullanmıştı.

18 yıl sonra Türk takımlarından ilk! Çekya ile fark açılıyor18 yıl sonra Türk takımlarından ilk! Çekya ile fark açılıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.