Galatasaray’da karaborsa bilet tartışması son gaz! Dursun Özbek topa girdi

Galatasaray'da bazı yöneticilerin maç biletlerini karaborsada sattığı iddiasıyla ilgili polemik sürüyor. Başkan Dursun Özbek iddiayı reddederken gazeteci Fatih Altaylı birkaç ay önce olayı başkana aktardığını söyledi ve isim verdi: Eray Yazgan ve A.N

Spor 23 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Dursun Özbek, karaborsa bilet satışıyla ilgili kendi yaptıkları incelemede bir yanlışa rastlamadıklarını söyledi.

Galatasaray Divan Kurulu’nda Hayri Kozak’ın gündeme getirdiği kulüp içinde birtakım kişilerin karaborsa bilet sattığı ve elde edilen gelirin yönetim kurulu ile taraftar grupları arasında paylaşıldığı iddiası sarı kırmızılıların gündemindeki yerini koruyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan şikayetin ardından örgütlü suçlar bürosu tarafından yapılan soruşturmada 56 milyon euro’luk vurgun yapıldığı iddia edilirken Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’ten konuyla ilgili ilk açıklama geldi.

Özbek: Müfteri olarak yaftalamak lazım

Özbek, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Galatasaray ve karaborsa bilet satışı yan yana getirilmek isteniyor. Sistemi gayet iyi biliyoruz. Bizim bilet satışımız elektronik ortamda oluyor. Birisi gelsin desin ki ‘Şu maçın biletini, şu kişiden, şu paraya aldım.’ Her şeyi görüyoruz. Anında buluruz. Elektronik ortamda kimin ne bileti aldığı belli. Elinizde bir belge ve bilgi varsa gelin bize söyleyin. Bu işin ilk üzerine gidecek ve insanların gerekli cezayı alması konusunda ilk harekete geçecek kişi ben ve yönetim kurulu. Büyük bir camiayı böyle bir töhmet altında bırakacak söylem içine girebilmek için net bilgi sahibi olmak lazım. Eğer birisi bu işi elinde belge var gibi söylüyor ve bana müracaat etmiyorsa o kişiyi müfteri olarak yaftalamak lazım. Artık bunun sonlanması gerek. İnsanların Galatasaray’a kötülük ettiklerini farkına varması lazım. Şu ana kadar yaptığımız soruşturmada ortada bir şey yok.”

İddia sahipleri de kulüp içinden: Yoksa birileri Galatasaray'ı içeriden soyuyor mu?İddia sahipleri de kulüp içinden: Yoksa birileri Galatasaray’ı içeriden soyuyor mu?

Dursun Özbek aylar öncesinden iddiayı biliyormuş

Gazeteci Fatih Altaylı ise kendi YouTube kanalında yaptığı yayında karaborsa bilet satışına yöneticilerin karıştığı iddialarını aylar önce Dursun Özbek’e ilettiğini söyledi. ‘Soruşturma ortaya çıktıktan sonra parnik havası var’ diyen Altaylı’nın sözleri şöyle: “Bilet yolsuzluğu var dedim. Tabii bu bir kişinin cebine girmiyor. Burada yönetim kurulunda eski ve yeni bazı üyeler, Galatasaray Genel Sekreteri (Eray Yazgan) ve A.N. ve E.Y. isimli kişinin adları geçiyor. Bir taraftar gurubuyla ortak hareket ettiği ve bu biletlerin taraftar grubuyla bir takım karaborsacılar tarafından sattıkları söyleniyor. 56 milyon euro bana fazla geldi. 56 milyon euro olmayabilir ama olabilir de. Çünkü bahsedilen bilet miktarı 5-10 bin arasında. Maçına göre değişiyor. Bunun en büyük rezaleti bazı Avrupa maçlarında ve geçen seneki Galatasaray-Fenerbahçe maçında ortaya çıktı. Pek az bilet satışa çıktı. Kombineniz varsa kulübe iade ediyorsunuz satıyorlar bileti. 10 bin kadar biletin karaborsaya peşkeş çekildiği söylendi. Büyük paralar var. Bunların bir kısmı taraftar gruplarına gidiyor. Bir kısmı yönetimden birilerine gidiyormuş. Soruşturmanın sonucunu ben de merakla bekliyorum. Galatasaray Başkanı (Dursun Özbek) beni arayıp bununla ilgili elimde olan bilgi ve belgeleri istedi. Ben de dava açılsın Galatasaray kulübüne ulaştırırım dedim. Bu aylardır konuşuluyordu. Birkaç ay önce Galatasaray Başkanı’na bu konuyu aktardım ve ‘Sayın başkan lütfen bunun üstüne gidin’ dedim. ‘Gideceğim ama bana süre verin’ yanıtını verdi. Yanımızda başka Galatasaraylı üyeler de vardı. Ancak bir gelişme olmadı. Daha sonra bu savcılık başvurusu olup ben de bahsedince şimdi bir panik havası var. İnşallah sorumlular yakalanır.”

Örgütlü suçlar bakıyor: Galatasaray'da 56 milyon euro'luk yolsuzluk iddiasıÖrgütlü suçlar bakıyor: Galatasaray’da 56 milyon euro’luk yolsuzluk iddiası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.