Vitor Pereira: Ferdi’yle ilk tanıştığımda tüm kalitesini fark ettim

2021-22 sezonuna Fenerbahçe'nin başında başlayan ve Ferdi Kadıoğlu'nu sol bek pozisyonunda ilk olarak deneyen Vitor Pereira oyuncunun bu değişiminin nasıl gerçekleştiğini açıkladı.

Spor 25 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Vitor Pereira, Ferdi dokunuşu hakkında konuştu.

Ferdi Kadıoğlu Nec Nijmegen’den Fenerbahçe’ye transfer olduğunda yalnızca 1.4 milyon euro’ya mal olmuştu. Hollanda İkinci Ligi’nde oynayan 18 yaşındaki bir futbolcu için fazla gelebilir. Ancak gelecek vadeden bir 10 numara için rakam hiçbir şeydi. Ferdi verilen paranın karşılığını fersah fersah ödedi. Yaklaşık 20 katını kazandırarak da Fenerbahçe’ye veda etmek üzere. Ancak 10 numara olarak değil, sol bek olarak.

Ferdi 10 numara ve kanat bölgesinde farklı teknik direktörler tarafından denendi. Fenerbahçe’de 12 farklı teknik direktör dönemi geçiren oyuncu birçok ismin yeteneğini gördüğü ancak onu ortaya çıkarmakta zorlandığı bir isim oldu. Ta ki Vitor Pereira dönemi başlayana kadar. Portekizli hoca Ferdi’yi üçlü savunma sisteminin kanat bekinde görevlendirerek hem kariyerinin gidişatını değiştirdi hem de Fenerbahçe’nin maddi açıdan büyük gelir sağlayacağı bir dönüşüm yarattı. Ferdi bu pozisyonda kendini gösterdi, daha sonra Jorge Jesus ve İsmail Kartal da bu yoldan şaşmadı. Hatta sol bek sıkıntısı çeken milli takım bile söz konusu pozisyon için en az 10 yıllık çözüm üretmiş oldu.

Fenerbahçe'den bir Ferdi geçtiFenerbahçe’den bir Ferdi geçti

Söz konusu değişim hakkında konuşan Vitor Pereira “Ferdi Kadıoğlu ile ilk tanıştığımda onun tüm kalitesini hemen fark ettim. Orta sahada, forvet arkasında ve sağ kanatta forma giyiyordu. Zekası, kişiliği, oyun tarzı bunların hepsine bakınca pozisyon değişikliğine gittim. Kendimizi, bir 10 numara ve kanat oyuncusunun muazzam kalitede bir sol beke dönüştürme ‘macerasına’ adadık. Sol bekte çok başarılı oldu. Fizik kalitesi, 90 dakika boyunca koşabilme özelliği, dribbling becerisi ve oyun kurucu rolü onu başka bir seviyeye çıkardı. Mükemmel bir profesyonel. Her zaman öğrenmeye istekli. Koçlarını, beni ve ona yöneten herkesi dinlemeye istekliydi. Kumaşından dolayı Premier Lig’i hak ediyor, kesinlikle çok başarılı olacak. Fenerbahçe’ye çok ciddi bir bonservis kazandırdı. Brighton’dan sonra da çok daha iyi takımlara gidecektir” dedi.

Ferdi Kadıoğlu Premier Lig ekiplerinden Brighton’la anlaştı. Son yıllarda yüksek bonservisli satışlarla öne çıkan Brighton Fabian Hürzeler’i başa getirdikten sonra bu sezon kesenin ağzını açtı. Birçok futbolcu transfer eden takımın sol bek hamlesi Ferdi oldu. Bonservis bedeli hala netleşmeyen oyuncu için İngiliz kulübü 30 milyon euro’yu gözden çıkardı. Ferdi, 1.4 milyon euro’ya 10 numara olarak katıldığı kulüpten en az 30 milyon euro’ya sol bek olarak çıkacak.

Ferdi Kadıoğlu sevindi, Altay Bayındır üzüldüFerdi Kadıoğlu sevindi, Altay Bayındır üzüldü

Pereira Fenerbahçe’den ayrılarak Avrupa devlerine giden diğer futbolcularla ilgili olarak “Kim Min-Jae, Arda Güler ve Ferdi Kadıoğlu gibi gelişim sürecine yakından tanık olduğum için kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Ancak söz konusu oyuncuların kariyerlerindeki bu başarıların tüm övgüleri onlara aittir. Hepsi, kendilerini geliştirmek ve üst düzey bir oyuncu olmak adına büyük bir azim göstermeye devam ediyorlar” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.