Aile komedilerinin vazgeçilmeziydi: Sevil Üstekin veda etti

Tiyatro ve sinema oyuncusu Sevil Üstekin 79 yaşında yaşamını yitirdi. Birçok özel tiyatroda onlarca oyunda rol alan oyuncu 'Kapıcılar Kralı'nın Hacer'i, 'Mahallenin Muhtarları'nın Müzevir Müzeyyen'i olarak hafızalara kazınmıştı.

Kültür Sanat 28 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

‘Kapıcılar Kralı’nın Hacer’i, ‘Şaban Oğlu Şaban’ın Binnaz’ı, ‘Mahallenin Muhtarları’nın Müzevir Müzeyyen’i olarak hafızalara kazınan sinema ve tiyatro oyuncusu Sevil Üstekin yaşamını yitirdi.

79 yaşındaki oyuncu Üsküdar Amerikan Kız Lisesinde okuduktan sonra Muhsin Ertuğrul’un başkanlığını yürüttüğü LCC Language and Culture Center’da üç yıl eğitim gördükten sonra 1969 yılında ‘Sersem Kocanın Kurnaz Karısı’ oyunuyla profesyonel olarak tiyatroya başladı.

Sevil Üstekin ‘Şabanoğlu Şaban’ filminde rol almıştı.

Bizim Tiyatro, Gazete Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Nisa Serezli – Tolga Aşkıner Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu ve Dormen Tiyatrosu’nda pek çok oyunda sahneye çıkan sanatçı aynı zamanda aile komedilerinde rol almaya başladı.

‘Ah Kadınlar Vah Erkekler’, ‘Alamana Maaşallah’, ‘Analık Davası’, ‘Başbakan Oluyorum’, ‘Deliler Boşandı’, ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’, ‘Kanlı Nigar’, ‘Karmen’, ‘N’oldu Sana Küçük Adam’, ‘Oto Gargara’, ‘Paşaların Paşası’, ‘Yavru Kuşlar’, ‘Yolun Yarısı’ oynadığı oyunlar arasındaydı.

Sevil Üstekin’in en çok hafızalara kazınan filmi Kemal Sunal ile rol aldığı ve Zeki Ökten’in yönettiği ‘Kapıcılar Kralı’.

Yavuz Özkan’ın yönettiği ‘Yarış’ filmiyle 1975’ten itibaren filmlerde rol almaya başlayan Sevil Üstekin ‘Kapıcılar Kralı’, ‘Şalvar Davası’, ‘Şaban Oğlu Şaban’, ‘İyi Aile Çocuğu’, ‘Ya Ya Ya Şa Şa Şa’, ‘Garip’, ‘Milyarder’, ‘Kınalı Hanzo’ gibi filmlerde sonra da ‘Mahallenin Muhtarları’, ‘Koçum Benim’, ‘Erkeksen Seyret’, ‘Memur Muzaffer’, ‘Yerden Yüksek’ ve ‘Aşkın Kanunu’ gibi yapımlarda rol aldı.

Hababam Sınıfı'ndan bir yıldız daha kaydı: Tuncay Akça'ya vedaHababam Sınıfı’ndan bir yıldız daha kaydı: Tuncay Akça’ya veda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler