Ümraniyespor, Mesut Özil’le işbirliğine gidiyor

1. Lig ekiplerinden Ümraniyespor'un asbaşkanı Ünal Memiç, eski futbolcu Mesut Özil'e altyapıyı emanet edeceklerini açıkladı.

Spor 30 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Mesut Özil ve 1. Lig ekibi altyapı projesi yapacak.

Asbaşkan Ünal Memiç’in açıklamalarına göre inşa edilecek altyapı tesisi İstanbul dışından gelecek takımların idman yapacağı ve konaklayacağı bir sporcu oteline de sahip olacak.

Yeni sezonu AA muhabirine değerlendiren Memiç, “Altyapı ile ilgili çok güzel bir gelişme oldu. Biz yönetime geldiğimizde başkanımıza bir telefon geldi. Mesut Özil bize tahsis edilen araziyi kullanıp altyapı tesisi kurmayı teklif etti. Tabii, Mesut Özil ile yaptığımız toplantıda biz de şunu istedik. Sana burada bir yer tahsis etmektense gel altyapıyı sana verelim. 19 yaş altını tamamen sen organize et ve sen çalıştır. Bu teklif onun da hoşuna gitti, yani bizden bağımsız araziyi kullanmak yerine bizimle entegre olması onun da hoşuna gitti. Çünkü yetiştirdiği futbolcuları biz oynatabileceğiz ve pazarlamasını yapabileceğiz. Kendisi de ‘Biz yetiştirelim, siz oynatın. Siz kazanın. Bizim maddi bir beklentimiz yok.’ diye ekledi.” ifadelerini kullandı.

Eleme aşaması geride kaldı, Türkiye ülke puanında yeni yerine yerleştiEleme aşaması geride kaldı, Türkiye ülke puanında yeni yerine yerleşti

Mesut Özil ile yaptıkları görüşmelerin tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayan Memiç, “Görüşmeler, 2 aydır devam ediyor, protokoller imzaladıktan sonra aksiyon alınacak. Mesut Özil, hem altyapı tesisi hem sahalarla buraya çok ciddi bir yatırım yapacak. Akabinde bizim de ondan bir isteğimiz oldu. Bir de futbolcu oteli istiyoruz. Bir dahaki sezona her şey yetişmiş olur. İstanbul’a deplasmana gelecek takımlara da biz burada önünde idman sahası vererek ağırlamak istiyoruz. Ümraniyespor’a ekonomik bir girdi sağlamanın peşindeyiz. İstanbul dışından gelecek takımların konaklayacağı ve idman yapabilecekleri saha da bulunan bir sporcu oteli gibi düşünülebilir.” dedi.

İlk olarak kulübün sürdürülebilir bir ekonomisinin olması için yapılması gerekenleri konuştuklarını belirterek, sponsorlukların futbol ekonomisi için çok önemli olduğunu söyleyen Memiç, “Biz de ne yapabiliriz diye kendi aramızda konuştuk. Spoint İnşaat olarak önce stat ismi sponsorluğunu aldık. Artık stadımız Spoint İnşaat Ümraniyespor Stadyumu olarak anılacak. Kale arkasında bulunan dev ekran ve forma kol sponsorluğunu da Spoint İnşaat olarak aldık.” bilgisini verdi.

Memiç Tuncay Şanlı’nın bir marka olduğunu belirtirken düşük bütçeleri olduğunu ancak bu bütçeyi aşmadan Süper Lig’i hedefleyen bir yapı kurmak istediklerini de anlatı.

Maç erteleme Türk takımlarına yaramadıMaç erteleme Türk takımlarına yaramadı

‘Anelka’nın istifasının elle tutulur tarafı yok’

Ümraniyespor’daki Üst Yönetici (CEO) görevinden ayrılan Nicolas Anelka’nın istifa etme şeklinin hoş olmadığına dikkati çeken Memiç, “Anelka’yı getirirken büyük hayalleri vardı. Biz yönetime geldiğimizde kendisinin yaptığı herhangi olumlu bir şey göremedik. Zaten biz yönetime geldikten 9 gün sonra Anelka, istifa ettiğini açıkladı. Bunu da sosyal medyadan açıkladı. Gidişi de hoş olmadı. Biz de geldikten sonra beklentileri karşıladığını söyleyemem. Anelka’nın istifa etmesinde elle tutulur bir neden yok. Kendisi bir anda enteresan açıklamalar yaparak sosyal medyadan istifasını açıkladı. Bir ego savaşı olduğunu düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.