Başakşehir ikinci yarıda gol oldu yağdı

Süper Lig'in dördüncü haftasında Başakşehir, Antalyaspor'u bir ara 2-0 geri düştüğü maçta 5-2 yendi. İkinci yarıda dört gol bulan takımda Polonyalı golcü Piatek hat-trick yaptı.

Spor 1 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Başakşehir milli araya beş gollü galibiyetle girdi.

Ligdeki ilk galibiyetini geçtiğimiz hafta alan Antalyaspor, bu çıkışını sürdürmek üzere İstanbul deplasmanına geldi. Başakşehir ise Avrupa mesaisinde St Patricks’i saf dışı bıraktıktan sonra Süper Lig’e galibiyetle dönmek istiyordu.

Maç hızlı başladı. 2. dakikada Antalya öne geçti. Sol kanattan gelişen atakta Samudio’nun pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Kaluzinski, ceza sahasına hareketlenen Larsson’a pasını gönderdi. Larsson’un altıpas önünde sağ çaprazdan aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1.

25. dakikada Başakşehir beraberlik golüne yaklaştı. Sol kanatta rakibini çalımlayan Opoku’nun altıpas önüne yaptığı ortaya Figueiredo uygun pozisyonda kafayı vurdu, kaleci Kenan Piric iki hamlede çıkardı, boşta kalan topu savunma uzaklaştırdı. 41. dakikada Antalyaspor farkı 2’ye çıkardı. Başakşehir ceza sahası önünde topla buluşan Larsson, çalımlarla ceza sahasına girdi. Larsson’un ayak içiyle plase vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Muhammed’in solundan ağlarla buluştu durum 2-0 oldu.

Kerem Aktürkoğlu kaptanlığı elinden alınsa da gollerini sıralama devam ediyorKerem Aktürkoğlu kaptanlığı elinden alınsa da gollerini sıralama devam ediyor

İstanbul ekibinin farkı bire indirmesi uzun sürmedi. Sağ kanattan Kemen’in arka direğe yaptığı ortada Pelkas topu kafa ile altıpas içine indirdi, Figueiredo’nun yakın mesafeden vuruşunda top ağlarla buluştu, ilk devre 2-1 bitti.

İkinci yarıya Başakşehir çok daha atak başladı. Beraberlik arayışındaki takım 62. dakikada Deniz Türüç’ün sol ayağıyla serbest vuruştan attığı enfes golle amacına ulaştı. İstanbul ekibinin öne geçmesi fazla uzun sürmedi. Krzysztof Piatek, rakip ceza alanı çizgisine çok yakın noktada Kemen’in ortasına kafayı vurdu ve 64. dakikada durum 3-2 oldu ve bu olağanüstü golle Başakşehir öne fırladı. Piatek 10 dakika sonra bu kez Lucas Lima’nın pasıyla ceza alanında kaleye yakın bir noktadan sağ ayağıyla rakibi avlamak istedi, durum 4-2’ye geldi.

Polak golcü bu golle de yetinmedi. Başakşehir adına galibiyeti perçinleyen gol 80. dakikada geldi. Piatek yine güçlü sağ ayağıyla sağ taraftan yaptığı vuruşla fileleri bulmayı başardı. Başakşehir maçı 5-2 kazandı ve milli ara öncesi puanını yediye yükseltti. Antalyaspor dört puanda kaldı.

Semih Güler'den Tümer Metin'e: Bilmeden konuşmak ne kolaySemih Güler’den Tümer Metin’e: Bilmeden konuşmak ne kolay

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.