Ağaç kesilmesini engellemek isteyen köylülere silahla ateş açıldı, bir kişi öldü

Artvin Hopa'da orman arazisine bir mesire alanı yapılacaktı. Köylüler 'Çok ağaç kesilecek' diyerek projeyi protesto etti, iş makinelerinin girmesini engelledi. Bunu yapan köylülerin üzerine ateş açıldı, bir kişi öldü, iki kişi yaralı.

Çevre 3 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Cankurtaran bölgesinde mesire alanı projesine karşı ağaç kesimini engellemek isteyen köylülerin üzerine ateş açıldı. Olayda Raşit Kibar isimli yurttaş yaşamını yitirdi, iki kişi yaralandı.

Cankurtaran bölgesinde yapılmak istenen mesire alanı projesi için bu sabah iş makineleri kesim yapmak için ormana girdi. Çifteköprü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üzerinden örgütlenen köylüler kesimi engellemek istedi.

Müdahale sırasında arbede yaşandı. Köylülerin alanda nöbet tuttuğu esnada iş makinalarını alana sokmak isteyenler köylülerin üstüne silahla ateş açtı. Saldırıda köylülerden Reşit Kibar, Ersan Koyuncu ve Gökhan Koyuncu yaralandı. Yaralılar Hopa Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olayı duyan Hopa halkı hastane önüne akın etti.

“İhaleyi alan şirketin ağaç katliamı yapacağını biliyorduk”

Saldırıda ağır yaralanan Reşit Kibar tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaralanan Ersan Koyuncu ve Gökhan Koyuncu’nun tedavisi de sürüyor.

Yaralılardan Gökhan Koyuncu’nun köylülerin örgütlendiği Çifteköprü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin başkanı olduğu öğrenildi.

BirGün’ün haberine göre görgü tanığı Murat Koyuncu olayı şöyle anlattı: “Bir yıldır süren bir konu bu… Turizm adı altında Cankurtaran’ın madenlere açılma planını biliyoruz. İhaleyi alan şirketin ağaç katliamı yapacağını biliyorduk. Sabah saatlerinde iş makinalarının oraya çıktığını görünce nöbet yerine geçtik. Muhammet Ustabaş bize silah çekti. Üstümüze mermi yağdırdı. Reşit abi bizim önümüze geçti. İnşaat şirketinin çalışanı Fikret Merttürk de oradaydı. Olaydan sonra katili oradan uzaklaştırdı. Jandarma geldi kimse hiçbir şey yapamadı.”

Köylülere saldıran Muhammet Ustabaş 2019 yerel seçimlerinde köyde muhtar adayı olmuştu.

Özel: Lanetliyorum

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Reşit Kibar için başsağlığı mesajı yayımladı. Özel, “Ranta karşı ormanı korumak için mücadele eden yurttaşlara ateş açılmasını lanetliyor, açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Reşit Kibar’a Allah’tan rahmet, yaralı yurttaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

10 kişiye mezar olan fabrikanın arazisinden fahiş rant çıktı10 kişiye mezar olan fabrikanın arazisinden fahiş rant çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.