18 yıllık cinayetteki korkunç sır ortaya çıktı: İkinci kocasına itiraf etti

Gökhan Atakan'ın şüpheli ölümündeki detaylar ortaya çıktı. 18 yıllık cinayetteki korkunç sır Atakan'ın doktor eşinin ikinci evliliğini yaptığı kişiye cinayeti itiraf etmesiyle çözüldü.

Gündem 4 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Mühendis Gökhan Atakan’ın şüpheli ölümündeki detaylar polisiye gerilim filmlerini aratmadı. Atakan’ın doktor eşinin ikinci evliliğini yaptığı kişiye cinayeti itiraf ettiği, onun da ses kaydı alarak savcılığa başvurduğu öğrenildi.

Yapılan açıklamaya göre inşaat mühendisi Gökhan Atakan 2006 yılında 30 yaşındayken Sakarya Gevye’deki Doğançay Nehri’nde ölü bulundu. Doktor olan eşi Yeliz’in Atakan’ın Bursa’dan İstanbul’a giderken yol üstünde karpuz soğuttuğu sırada nehre düşüp gözden kaybolduğunu söylemesi üzerine inşaat mühendisinin boğularak öldüğü düşünüldü, dosya kapatıldı. Fakat dosya 16 yıl sonra cinayet dosyası olarak yeniden açıldı.

Çünkü Gökhan Atakan’ın doktor eşi Yeliz 2012’de ikinci bir evlilik yaptı. Gökhan Atakan dosyasının seyrini değiştiren de o ikinci eş oldu. İddiaya göre ikinci eşine cinayeti itiraf eden doktor Yeliz “Gökhan’ı doktor olan eski sevgilim nehirden aldığı suyla çiftlik evinde boğarak öldürdü. Cenazesini de benim aracımın bagajında taşıyarak götürüp nehre attık” dedi. Bu konuşmanın ses kaydını alan ikinci eş savcılığa başvuru yaptı.

Bu iddiayla dosya yeniden açıldı ve Gökhan Atakan’ın ölümü cinayet olarak araştırılmaya başlandı. Bu süreçte doktor eş Yeliz’in kendisini ses kaydının hukuksuz olduğu gerekçesiyle savunduğu ve ses kaydı eşleşmesine yanaşmadığı da ekranda gündeme geldi.

Otopside cinayete kurban gittiği anlaşılmasın diye nehirden alınan suyla evde boğulduğu, sonra nehre atıldığı öne sürülen inşaat mühendisinin ölümünü araştıran Müge Anlı, Atakan çiftinin olayın yaşandığı gün kullandığı güzergâha dikkat çekti.

Ortaya ilk kez çıkan kamera görüntüsü cinayet davasının seyrini değiştirdiOrtaya ilk kez çıkan kamera görüntüsü cinayet davasının seyrini değiştirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.