Vücut geliştirme madalyalı polis: Üniformanın yakışması lazım

Türkiye 2024 Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası'nda üçüncü olan Bolu Emniyet Müdür Yardımcısı Türker Uygur polis akademisinden bu yana spor yapıyor: "Malum mesleğimiz gereği üniformanın yakışması lazım ve dinamik olmamız lazım."

Popüler 4 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Beslenmenin işin en zor tarafı olduğunu söyleyen Uygur, günde 1-2 saat antrenman yaptığını anlattı.

İstanbul’da 28-31 Ağustos’ta düzenlenen Türkiye 2024 Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası’nda Emniyet’ten bir isim madalyayla döndü. 51 yaşındaki Bolu Emniyet Müdür Yardımcısı Türker Uygur 45 yaş üstü kategoride 3’üncü oldu.

Uygur baba mesleğini seçmekten gurur duyan bir polis. Babası Tamer Uygur 1985’te İzmir narkotik biriminde görev yaptığı sırada şehit olmuş.

Spora 14 yaşında polis kolejinde başlamış ve bir daha hayatından çıkarmamış: “Kolejde uzun mesafe kros koşuyordum. Cirit, gülle attım daha sonra akademiye geçtiğimde judo ile ilgilendim. Judoda Türkiye şampiyonluğu elde ettim. Akademinin buz hokeyi takımında dört yıl oynadım. Mesleğe başlayınca fitness ile ilgilenmeye başladım. Vücudumu dinamik tutmak için. Malum mesleğimiz gereği üniformanın yakışması lazım ve dinamik olmamız lazım.”

Meslektaşlarına örnek olmak istiyor

Meslektaşlarına örnek olup onları da spora teşvik etmek istediğini anlatan Uygur eşinin de desteğiyle kendini üst seviyeye taşımak için yarışmaya katıldığını ve güzel derece elde ettiğini söylüyor.

Uygur başarısının ardından meslektaşlardan ‘Yarın spor salonuna yazılacağım. Hemen bugün spora tekrar başlayacağım’ mesajları aldığını anlatıyor: “Bunlar beni çok mutlu etti çünkü amacım buydu. Meslektaşlarıma, mesleğin her türlü zorluğuna rağmen sporu hayatlarından çıkarmamaları gerektiğini, üniformaya saygı ve sevgilerini sporla perçinleyip daha nizami görüntü, daha güzel duruş sergilemeleri için sporun olmazsa olmaz olduğunu kanıtladım, bu yaşta. Çok mutluyum.”

Uygur Avrupa ve dünya şampiyonluğu hedefleri için çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye şampiyonasındaki üçüncülüğünün ardından yeni hedefiyse Avrupa şampiyonluğu; “hatta dünya şampiyonluğu inşallah…”

Yurt içi ve dışındaki organizasyonlara katılmak için kulüp kurmak istediklerini anlatan Uygur kendisinden daha büyük başarılar elde eden meslektaşları olduğunu vurgulayarak “Onlar bunu duyuramadı, ses getiremediler. Benim şansıma, yaşımdan ya da rütbemden kaynaklı güzel ses getirdi. Hepsini inşallah bir çatı altına toplayacağız. Emniyet kulübü olur, emniyet gücü olur. Bir takım kuracağız. Yurt içinde, yurtdışında şampiyonalara, yarışmalara katılacağız” diyor.

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.