Sporda çarşamba: Semih Kılıçsoy’dan milli takıma kötü haber

Spor dünyasında çarşamba günü yine dolu dolu geçiyor. Semih Kılıçsoy sakatlığı nedeniyle milli takım kadrosundan çıkarıldı. İşte günün öne çıkan haberleri.

Spor 4 Eylül 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında günün öne çıkanları.

Beşiktaş’ın genç oyuncusu Semih Kılıçsoy sakatlığı nedeniyle A Milli Futbol Takımı’nın aday kadrosundan çıkarıldı. Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada millilerin kampına katılan ancak sol kasığındaki zorlanma şikayeti bulunan Semih Kılıçsoy’un bir süredir devam eden tedavisi kapsamında gerçekleştirilen muayene ve tetkiklerinin tamamlandığı belirtildi.

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’ta 6 Eylül Cuma günü deplasmanda Galler ile karşılaşacak ay-yıldızlılarda 19 yaşındaki hücum oyuncusunun aday kadrodan çıkarılması ve tedavisine kulübünde devam etmesinin uygun bulunduğu aktarıldı. Öte yandan Mustafa Hekimoğlu’nun da UEFA Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası Elemeleri’nde İrlanda Cumhuriyeti ve San Marino ile karşılaşacak Ümit Milli Takımı’nın aday kadrosuna geçiş yaptığı kaydedildi.

Süper Lig'de dev maçların tarihleri belli oldu: Fenerbahçe ve Galatasaray 21 Eylül'de karşı karşıyaSüper Lig’de dev maçların tarihleri belli oldu: Fenerbahçe ve Galatasaray 21 Eylül’de karşı karşıya

İtalya’da iki taraftarın kavgasında bir ölü bir yaralı

İtalyan ANSA ajansının haberinde, Milano’nun Cernusco sul Naviglio semtinde Inter takımının taraftar gruplarından (Ultra Interisti) tribün liderlerinden 49 yaşındaki Andrea Beretta ile 39 yaşındaki Antonio Bellocco arasında bu sabah saatlerinde yaşanan tartışmanın, silahlı ve bıçaklı kavgaya dönüştüğü belirtildi. Kavga sırasında Bellocco’nun Beretta’yı silahla yaraladığı, Beretta’nın ise buna karşılık Belocco’yu boğazından bıçakladığı ifade edildi. Belocco’nun aldığı bıçak yarası nedeniyle olay yerinde hayatını kaybettiği, Beretta’nın da bacağından yaralandığı kaydedildi.

İtalyan basınındaki diğer haberlerde, sosyal medya platformlarında ikilinin beraber göründüğü fotoğraflar olduğu ve arkadaş gibi göründükleri, buna karşın kanlı biten kavganın nedeninin henüz bilinmediği bildirildi. Olayda ölen Bellocco’nun, güneydeki Reggio Calabria kenti ve çevresinde faaliyet gösteren uluslararası organize suç örgütü Ndrangheta ile bağlantısı olduğu ve ocak ayında hapishanede ölen mafya elebaşı Giulio Bellocco’nun oğlu olduğu ifade edildi. Haberlerde, Ndrangheta’dan suç kaydı da bulunan Antonio Bellocco’nun yaklaşık bir yıl önce Inter taraftar grubunun liderliğine gelmesinin bugünkü kavgaya yol açan nedenlerden biri olabileceği aktarıldı.

Galatasaray'ın Osimhen imzası dünya basınında: Yaz transferinin pembe dizilerindenGalatasaray’ın Osimhen imzası dünya basınında: Yaz transferinin pembe dizilerinden

Fenerbahçe Kadın Futbol Takımına yeni sponsor

Fenerbahçe Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı’nın şort ön sponsoru Ay Yapım oldu. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, firmanın logosunun, 1 sezon boyunca kadın futbol takımı şortunun sağ ön parçasında yer alacağı belirtilerek, “Fenerbahçe Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımımıza destek verecek yeni yol arkadaşımız Ay Yapım’a ‘Büyük Fenerbahçe ailemize hoş geldin’ diyor, anlaşmanın her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

UEFA’dan Atilla Karaoğlan’a görev

FIFA kokartlı hakem Atilla Karaoğlan, UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Elemeleri E Grubu’nda İsviçre ile Arnavutluk arasında 6 Eylül Cuma günü oynanacak müsabakayı yönetecek. Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, İsviçre’nin Lozan kentinde Tuiliere Stadyumu’nda oynanacak müsabakada Karaoğlan’ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Abdullah Bora Özkara yapacak. Müsabakada Direnç Tonusluoğlu ise 4. hakem olarak görev alacak.

Victor Osimhen Galatasaray'da: Maliyeti açıklandıVictor Osimhen Galatasaray’da: Maliyeti açıklandıAtakan Karahan, ABD Açık’ta gençler kategorisinde çeyrek finalde

Milli sporcu Atakan Karahan, sezonun son Grand Slam tenis turnuvası ABD Açık’ın gençler kategorisinde üçüncü tur maçına çıktı. Karşılaşmada sekiz numaralı seribaşı Fransız Theo Papamalamis’i 6-4 ve 7-6’lık setlere 2-0 mağlup eden Atakan bir grand slam turnuvasında teklerde çeyrek finale yükselen ilk Türk tenisçimiz oldu. Atakan Karahan çeyrek finalde üç numaralı seribaşı Japon Rei Sakamoto ile karşılaşacak.

Galatasaray’ın kadınları Avrupa’da kazandı

Galatasaray, Racing FC Union deplasmanında galip geldi.

Kadın Futbol Süper Ligi’nde geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve Türkiye’yi UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde temsil etme hakkı kazanan Galatasaray birinci eleme turunda Lüksemburg takımı Racing FC Union’la karşılaştı. Lüksemburg’daki Achille Hammerel Stadı’nda rakibini 4-1 mağlup ederek tur atladı. Galatasaray Kadın Futbol Takımı organizasyonun eleme turundaki ikinci maçında 7 Eylül Cumartesi günü deplasmanda Kazakistan ekibi BIIK Shymkent ile karşılaşacak.

Beşiktaş'ın UEFA kadrosu belli olduBeşiktaş’ın UEFA kadrosu belli oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.