Sahibinin işkence ettiği köpekler yediemine verildi

Bursa'da dört köpeğine işkence yapan bir kadını eski sevgilisi polise şikayet etti. Köpekler tedavi altına alındı, kadın hakkında soruşturma başlatıldı. Köpekler şimdi yediemin olarak HAYTAP'a teslim edilecek.

Gündem 7 Eylül 2024

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde meydana gelen olayda, E.D.C. isimli kadın iddiaya göre evinde baktığı ikisi yavru olmak üzere toplamda dört köpeğe sürekli olarak şiddet uygulayıp eziyet etti. Pomeranian cinsi köpeklere işkence eden kadını ise eski erkek arkadaşı ifşa etti.

E.D.C.’nin eski erkek arkadaşı evde bulunan güvenlik kameralarını cep telefonu ile izledikten sonra şiddet görüntülerini önce sosyal medyada paylaştı ardından polise teslim etti. Görüntüleri izleyen polis E.D.C. hakkında soruşturma başlatırken dört köpek de Osmangazi Belediyesi’ne ait Hayvanat Bahçesi’ne teslim edildi. Köpekler, savcılık kararından sonra geçici olarak sahiplendirilecekti.

Veteriner hekimlerin muayenelerinde şiddet gördükleri belirlenen köpeklerden dişi olan yavrunun sol gözünde kanama tespit edildi. Özel olarak bakımları yapılan köpekler, yaşadıkları travmadan kurtuldu. Sağlık durumları iyi olan köpekler, barınakta yaşamlarını sürdürürken; 13 dernek ve 40 kişi köpekleri sahiplendirmek için başvuruda bulundu.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olayla ilgili soruşturması sürüyor. Köpeklerine şiddet uyguladığı öne sürülen E.D.C.’nin bulunması için yakalama kararı çıkartan savcılık, barınakta bulunan 2’si yavru 4 köpeğin, yediemin olarak HAYTAP’a teslim edilmesine karar verdi.

Köpeklere işkence yapan kadını eski sevgilisi ifşa etti

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.