Koç’un evi, Terazi’nin dost çevresi, Boğa’nın kendisi güzelleşiyor. Kova çok enerjiksin. Oğlak ve Balık, biraz sakin!

8-14 Eylül haftası her burç kendi gündemiyle uğraşıyor. Gökyüzü Yengeç, Oğlak ve Balık'a biraz sakin olup hatayı kendinde aramasını söylerken kalan dokuz burç için hayatın farklı alanlarından olumlu haberler veriyor.

Popüler 8 Eylül 2024
Fotoğraf: Shutterstock

♈ KOÇ BURCU

Daha fazla sorumluluk almak istersiniz. Grup çalışmalarına özen gösterir iş arkadaşlarınızla birlik ve uyum içinde olabilirseniz daha fazla başarı elde edeceğinizi düşünürsünüz. Aileden veya aile dışından bir kadın iş anlamında kendinizi göstermeniz için önünüzde yeni kapılar açar. Yapmak istediklerinizi sıralayın, küçük emekler sayesinde büyük işlerin ilk filizlerini almaya başlarsınız. Aşk ilişkilerinde sorunlar masaya ılımlı konuşmalar sayesinde daha kolay yatırılır. Duygularınız coşar ve kolaylıkla dışarı akar. Kalbinizden geçen sevgi dalgaları partnerinize de akar ve duygular karşılıklı yaşanır. Etrafınıza karşı koruyucu, savunmacı ve uysal davranışlar sergilersiniz. Etrafınızdaki tüm çirkinlikleri ortadan kaldırmak için kolları sıvarsınız. Evinizi de güzelleştirmeye çalışır bu nedenle biraz masrafa da girebilirsiniz.

♉ BOĞA BURCU

Kendinizle ilgili farklı ve daha hoş bir görünüme sahip olma arzusu ile kuaför yolu tutulur. Eğlence planları, davetler gündeme gelir. Davet edilen her yere gitmeye çalışır ve zamanınızı güzel eğlencelerle geçirirsiniz. Çocuklarla alakalı faaliyetler de gündeme gelebilir. Kendi çocuğunuz olmasa bile başka çocuklara zaman ayırır onlara hediyeler alarak güzel hisler içinde olursunuz. Sizi zorlayan tüm negatif duyguları kontrol altına alabilir ve akıl çerçevesinde sorunlarınızı ortadan kaldırabilirsiniz. Birkaç haftadır çelişki içinde kaldığınız ve kendinizi üzdüğünüz konular için kendinize çok fazla kızabilirsiniz. Her koşulda zorluklara göğüs gerebilen biri olduğunuzu yeniden hatırlayarak eski gücünüzü toplayacaksınız. Sabrınız artacak, makul bir çerçeve içinde canınızı sıkan insanlara dahi tahammül göstereceksiniz fakat hakkınızı savunmayı da ihmal etmeyeceksiniz.

♊ İKİZLER BURCU

Hayatınıza ve hatalarınıza odaklanıp masaya yatıracaksınız. Hiç kimsenin kutsallarınıza ve sınırlarınıza dokunmasına izin vermeyeceksiniz. Aklına ve sevgisine güvendiğiniz biriyle uzun konuşmalar yapacak ve o kişinin fikirlerini de beyninize yazarak kendinize yeni bir yol haritası çizeceksiniz. Geçmişi daha fazla düşüneceksiniz ama geçmişin önünüzde engel olmasına izin vermeden ders almaya çalışacaksınız. Evinize, ailenize, özel hayatınıza daha fazla yöneldiğiniz bir zaman dilimidir. Sizin için önem taşıyan aile fertlerinizle beraber olma ve onları mutlu etme isteğiyle hoş davranışlar içinde olmaya çalışırsınız. Mümkün olsa hiç dışarı çıkmak istemediğiniz bu zaman diliminde evinizle ilgili güzelleştirme ve temizlik çabaları içinde yorulmadan uğraşmak isteriniz.

♋ YENGEÇ BURCU

Bir söz, bir davranış aniden kaoslara ve gerginliğe sebep olarak kritik saatler geçirmenize sebep olabilir. Mantığınızı öne çıkarmaya çalışır, duygularınızı bastırırsınız. Fakat mantığınız da doğru işlemediği için konuşmalarınız bir hayli can acıtıcı ve laf sokucu şekilde gelişir. Problemlerinizi konuşmalarla çözümlemeye çalışırsınız fakat saatler süren konuşmalar bir adım dahi ilerlemenize meydan vermezken olayların daha da çıkmaza girmesine sebep olabilir. Siz birilerini kırar ve bu durumdan pişman olmazken başkaları da sizi kırabilir. Negatifliğiniz karşınızdaki kişiye ayna şeklinde geçer. Olayları akışına bırakabilseniz kendiliğinden düzelebilecekken daha fazla üstüne gitmeye çalışırsınız. Aile fertlerinizden kadınlarla ve eşinizle alakalı da tatsız durumlar gündeme gelebilir.

♌ ASLAN BURCU

Manevi değerleriniz yükselir yardım etme ve başkalarının yaralarını sarma çabası içinde iyiliğe yönelik davranışlarda bulunursunuz. Yakınlarınızla daha fazla birlikte olmanız, birlik ve beraberliğinizi sağlamlaştırırken onları kaybettiğinizde yaşayacağınız üzüntüleri size hatırlatarak hüzünlenmenize neden olur. Yoğun sevgi alıp verme zamanı olduğundan güvenmediğiniz insanlardan uzak kalıp sevgiyi yakınlarınızda bulmaya çalışırsınız. Çocuk sahibi olmayan kişilerde ebeveyn olma isteği fazlalaşır, bu konuda kararlar alır, eşinizden de beklediğiniz desteği fazlasıyla alırısınız. Çocukları olanlar ise bu süreçte çocuklarının neredeyse imkansız isteklerini dahi yerine getirmeye çalışarak sevgilerini sağlamlaştırmak ister. Yine de çocuklarınızın isteklerini yerine getirirken bütçenizi aşmamaya çalışın.

♍ BAŞAK BURCU

Eğlenmek, hayatın güzellikleri, mutluluk isteği, sürekli iş dışındaki konularla meşgul olma isteğiniz hayatınızın başlıca amacı haline gelir. Yorulmak bilmeden haz duyduğunuz konularla uğraşırsınız. Aşırı eğlence isteği mesleki anlamda bazı zorluklar doğurabilir. Eğlenirken canlı, çalışırken yorgun hisseder, ortaya fazla bir iş çıkaramazsınız. İş yerinize ait sosyal organizasyonlar bu sürece denk gelirse gönüllü olarak görev alıp canla başla uğraşırsınız. Ve aşk konusu da gündemdedir. Aşık olsanız dahi aşkı yeniden tutku ve heyecanla deneyimlemek istersiniz. İlişkilerde belirleyici ve öz güveniniz yüksek olarak partnerinizin adına da karar verir kendi eğlenme isteğinize onu da karıştırmak ister yorgun, halsiz ya da hasta olduğuna aldırmadan birçok programın içinde olmasını sağlarsınız.

♎ TERAZİ BURCU

Burcunuzda transit geçişe başlayan yönetici gezegeniniz Venüs’ten önemli destekler alacağınız bir süreç başladı. Çevrenizdeki herkesle aranızda güzel konuşmalar ve haberlerin geçeceği güzel bir süreç sizi bekliyor. Kendi hayatınızı, başkalarının hayatını tasarlamak, insanları bir araya getirmek oldukça kolaylaşacak. Uzlaşmacı ve ara bulucu davranacaksınız. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır sözü bu hafta sizin için çok uygundur. En sert insanı bile yumuşatabileceksiniz. Sanatla ilgili konulara ilginiz artacak ve fırsat buldukça sanatsal etkinliklerin içinde olacaksınız. Kibarlığınız, zarafetiniz, insanlara ulaşabilme gücünüzle hayat birçok alanda size torpilli davranacaktır. Dostluk, arkadaşlık ilişkileri öne çıkar, sosyal ilişki canlanır. Gruplar içinde olma, kalabalıklarla beraber hareket etme isteği doğar.

♏ AKREP BURCU

Görevleriniz, sorumluluklarınız, iş yerindeki çalışma şartlarınız daha ön planda olmaya başlar. Kendinizde dahil her meseleyi ve herkesi kontrol altında tutmak istersiniz. Yaşamın devamı için mesleki gerekliliklerin ve para kazanmanın bilincinde olursunuz. İş hayatınızda sizden daha üstte olan fakat hata yapan kişilerin korkmadan karşına geçip hatalarını yüzlerine söyler, yaptığınızın işin ve beraber çalıştığınız ortamın daha iyi gelişmesi ve güzelleşmesi için elinizden geleni yapacağınızı söyleyerek onların da desteğini istersiniz. Fakat sözleriniz uyarıcı olmasına rağmen kırıcı değildir. Bu süreçte yaşadığınız sağlık sorunu varsa hızla iyileşmek için elinizden ne gelirse yapar, bilinçli bir şekilde tüm iyileşme yollarını denersiniz. Spor, diyet, vücudunuzun yenilenmesi için yapılacak her tür değişim ve uğraşı için olumlu bir süreçtir.

♐ YAY BURCU

Bu süreçte yakın ilişkilerdeki rolünüzün ne olduğunu ilişkinizin gidişatını gözden geçirmeye çalışır ve tarafsızca eleştirerek yoluna koymaya uğraşırsınız. İlişki içinde yaptığınız fedakarlıklar ve partnerinizin size verdiği karşılığı ölçmeye çalışarak hanginizin daha eksik olduğunu anlamaya çalışırsınız. Partnere de kendini ifade etme ortamı yaratarak sorunları karşılıklı konuşmak istersiniz. Uzun saatler alan konuşmalarda arada sesiniz yükselebilir fakat uzlaşıcı tavrınızla kavga ortamı yaratmazsınız. İlişkilerin düzelmesi adına yapıcı bir enerjiyle tüm eksiklerin giderilebilmesi için büyük uğraşılar içine girersiniz. Bir ilişki içinde neye ihtiyacınız var, partnerinizden ne bekliyorsunuz, bu soruların cevaplarını uysal bir dille ortaya koyarsınız. Kendinizi ve partnerinizi adaletle eleştirip aynı şeyi partnerinizin de yapmasına olanak tanırsınız.

♑ OĞLAK BURCU

Duygularınız ve mantığınızın birbirine karıştığı birkaç gün boyunca kararsız ve endişeli bir ruh haline esir olursunuz. Önemli kararlar almak ve önemli görüşmeler yapmak için uygun bir zaman değildir. Sonucundan emin olduğunuz konular dahi olumsuz olarak sonuçlanabileceğinden beklemeniz gerekmektedir. Sürekli huzursuzluk duymanız uyku düzeninizi de bozabilir. Uykusuz geceler sizi daha sinirli ve iş hayatında verimsiz hale getirebilir. Basit konulara takılmanız nedeniyle hayata dair önemli konular ihmal edilir. Aşırı duygusal panik hali içinde, yakınınızda olan kişilerle olmadık tartışmalar çıkabilir. Size karşı gelen insanlarla empati yeteneğinizi kaybederek ılımlı davranmak yerine oldukça kırıcı davranışlar sergiler ve kim uyarırsa uyarsın kendi olumsuzluğunuzun farkında olmazsınız.

♒ KOVA BURCU

Diğer zamanlara oranla kendinizi aşırı enerjik ve canlı hissedersiniz. Düşünceleriniz bir fikre ve bir olaya tamamen odaklanmış bir şekilde başlamadan her işin sonunu görecek kapasitede hareket edersiniz. Mahkemeler ve hukuksal sorunlar içinde oldukça olumlu geçecek bu süreçte size faydası olacak yolları kolaylıkla bulursunuz. Güçlü ve isim yapmış hukuk insanlarıyla  kangren haline gelmiş sorunları kolaylıkla halledebilirsiniz. Gücün sizde olduğunu, kimsenin sizi yönetemeyeceğini ama sizin herkesi yönetebileceğinizi düşünürsünüz. Bu durum egosu yüksek kişilerle aranızda tartışmalar çıkmasına sebep olabilir. Karşı taraftan gelen hiçbir eleştiriyi kabul etmeyerek her anlamda kendi doğrularınızı uygulamak istersiniz. Karşınızdaki kişilere ayna gibi yansırsınız. Sert olana sert, ılımlı olana şefkatli davranırsınız.

♓ BALIK BURCU

Yaklaşık olarak altı ay önce canınızı sıkan konuları hatırlayın şimdi çözüme kavuşturmanız için yeniden gündeme geleceklerdir. Ne yazık ki sakin ve sağduyuyla çözme olanağınız da yoktur. Yetkili kişilerle, yöneticilerle karşı karşıya gelme olasılığınız yoğundur. Siz bağırırsınız fakat sesinizi duyan yoktur. Sesinizin duyulmadığını hissettikçe daha çok kızar ve daha can alıcı kelimeleri kullanmaya başlarsınız. Doğruyu gösteren, sizi çok sevdiğinden emin olduğunuz dostlarınıza karşı dahi tahammülsüz davranır ve kırarsınız. Uğraşılarınız başarı verse dahi başarılarınızla mutlu olmanız da güçtür. Hayatınızda oluşan kaosun nedeninin sizden kaynaklandığını anlatmak isteseler de anlamanız güçtür. Tüm dünya haksız bir tek siz haklısınızdır. Kendinizi telkin etmeli ve sakin olmaya çalışmalısınız.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.