Antalya’da rafting heyecanına yerli turist ilgisiz: Türkiye’de yaşamanın adrenalini yetiyor olmalı

Antalya'da rafting tutkunlarının adresi Köprülü Kanyon'da her yıl 1,5 milyon turist adrenalin dolu anlar yaşıyor. Ancak Türkiye'de yaşamanın adrenalini yetiyor olsa gerek, bu turistlerin yalnızca yüzde 10'u yerli.

Popüler 8 Eylül 2024
Turistler zaman zaman debisinin arttığı ve küçük çaplı şelalelerin oluştuğu suda adrenalin dolu anlar yaşıyor.

Antalya’nın ünlü Köprülü Kanyonu rafting tutkunlarının adresi. Kentin doğal güzelliklerini tur paketleriyle görme imkanı bulan turistlerin en çok ilgi gösterdiği etkinliklerden biri Manavgat ilçesi Köprüçay’da rafting yapmak. Turistler sabah erken saatlerde rafting için geldikleri Köprülü Kanyon girişinde güvenlik tedbirlerini alarak, can yeleklerini ve kasklarını taktıktan sonra rotayla ilgili bilgilendiriliyor.

Termometrelerin 40 dereceyi gösterdiği günlerde dahi Köprüçay’ın sıcaklığı 8-10 derece seviyelerinde. Turistler rafting botlarını suya indirdikleri noktadan itibaren zaman zaman debinin arttığı ve küçük çaplı şelalelerin oluştuğu suda 14 kilometre boyunca hem heyecan dolu anlar yaşıyor, hem de serinliyor.

Sabah saatlerinde başlayan rafting heyecanı öğle yemeği, zipline ve safari etkinlikleriyle devam ediyor ve akşam üstü son buluyor.

Ancak her yıl 1,5 milyon turistin heyecanla katıldığı rafting sporuna yerli turist ilgisiz; katılanların liste başını yüzde 60’lık oranla Rus turistler alırken yerli turist yüzde 10’la liste sonunda.

Köprülü Kanyon Rafting ve Turizm Geliştirme Kooperatif Başkanı Ali Tırnaksız güvenlik önlemlerini en üst seviyede tuttuklarını, bugüne kadar bir kaza olmadığını söyleyerek “Müşteriler daha çok paket tercih ediyor. Safari, zipline, gezi turu da yapıyoruz. Müşterilerimizin yüzde 60’ı Rus. Ardından İngilizler ve Orta Doğu coğrafyasından gelenler var. Günde 10-12 bin civarında, yılda da 1,5 milyon turist ağırlıyoruz. Yerli turistler sadece hafta sonları yoğun olarak geliyor. Yerli turistin oranı yüzde 10 civarında” diyor.

Yerli turistin ilgisizliği belki Türkiye’de yaşamanın verdiği adrenalin kendilerine yettiğinden, belki de her yıl Köprülü Kanyon’a mutlaka gittiğini anlatan yerli turist Cahit Demirboğan’ın yorumladığı gibi “Ekonomik sebeplerden…”

Antalya Havalimanı rekora doymuyorAntalya Havalimanı rekora doymuyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.