Tunceli şehitleri gözyaşları içinde uğurlandı

Tunceli'de meydana gelen kazada hayatını kaybeden dört asker düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı. Tören yapılırken Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinden de bir üsteğmenin şehit olduğu haberi geldi.

Gündem 9 Eylül 2024
Fotoğraf: Şehit olan dört asker son yolculuklarına uğurlandı.

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde kontrolden çıkan İl Jandarma Komutanlığı’na ait zırhlı aracın uçurumdan yuvarlanmasıyla dört asker şehit oldu.

Şehit olan Jandarma Uzman Çavuşlar Mehmet Aykanat, Orhan Burak Büyükçaylı ve jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş için il jandarma komutanlığında uğurlama töreni düzenlenirken ağır yaralı olarak Elazığ’a kaldırılan ancak kurtarılamayan Uzman Çavuş Ömer Eroğlu için de yine aynı yerde tören düzenlendi.

Tunceli’deki uğurlama naaşların alana getirilmesiyle başladı ve şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Şehitler memleketlerine uğurlanmak üzere karayolu ile Elazığ’a gönderildi.

Törene Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 8. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Alpaslan Doğan, şehitlerin yakınları, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Askeri araç uçuruma yuvarlandı: Dört şehit, bir yaralıAskeri araç uçuruma yuvarlandı: Dört şehit, bir yaralı

Tören yapıldığı sırada bir kara haber de Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinden geldi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bu bölgede bir askerin şehit olduğunu duyurdu.

Bakanlıktan konuyla ilgili “Irak kuzeyinde Gara bölgesinde, 09 Eylül 2024 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları ile sağlanan temasta kahraman silah arkadaşımız P. Ütğm. Ömer Fatih Ayar ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” açıklaması geldi.

Polis merkezine saldırdığı silah tutukluk yapmıştı: 'Şehit olmaya gitmiştim'Polis merkezine saldırdığı silah tutukluk yapmıştı: ‘Şehit olmaya gitmiştim’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.