Cinsel taciz hikayesi anlatan ‘Gülizar’ Toronto’da ilk gösterimini yaptı

Toronto Film Festivali'nde yer alan, düğün hazırlıkları sırasında tacize uğrayan genç bir kızın hikayesini anlatan 'Gülizar' dünya prömiyerini yaptı. Venedik'te gösterilen Toronto'daki diğer Türk filmi 'Gecenin Kıyısı' ise bugün seyirciyle buluşacak

Kültür Sanat 10 Eylül 2024

Venedik Film Festivali bitti şimdi gözler Toronto Film Festivali’nde. Festivalde iki Türk filmi var bu yıl; Belkıs Bayrak’ın yönettiği ‘Gülizar’ ve Türker Süer’in çektiği ‘Gecenin Kıyısı’.

Toronto Film Festivali’nde gösterilen ‘Gülizar’ Belkıs Bayrak’ın ilk filmi.

Türkiye’de Altın Portakal’da gösterilecek

Belkıs Bayrak’ın filmi ‘Gülizar’ geçen cumartesi günü dünya prömiyerini Toronto Film Festivali’nde yaptı. Ecem Uzun, Bekir Behrem, Hakan Yufkacıgil, Ernest Malazogu ve Aslı İçözü’nün oynadığı filmde düğün hazırlıkları sırasında cinsel tacize uğrayan genç Gülizar’ın hikayesi anlatılıyor. Gülizar saldırganın peşine düşüyor, hayatını karartan saldırganın kim olduğunu öğreniyor ve kendini klostrofobik bir yolculuğun içinde buluyor.

‘Gülizar’ filmi Toronto’dan sonra 20 Eylül’de başlayacak 72. San Sebastian Film Festivali’nde gösterilecek. Sonra da 5 Ekim’deki Antalya Film Festivali’nde Altın Portakal için yarışacak.

Venedik Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan ve olumlu eleştiriler alan Türker Süer’in yönettiği ‘Gecenin Kıyısı’ ise Toronto Film Festivali’nde bugün gösterilecek. İki asker kardeşin 15 Temmuz’da yaşadıklarını anlatan filmle ilgili olarak Venedik’te gösterildikten sonra “Gerilim dolu Türk filminde bir asker ailesinin 48 saat boyunca emir komuta zinciri içinde farklı şekillerde mücadelesi anlatılıyor. Film Türkiye’nin çağdaş siyasi durumunun daha büyük bir resmini sunuyor” yorumu yapılmıştı.

Altın Aslan ödüllü Pedro Almodovar: Bana en büyük dersi annem verdiAltın Aslan ödüllü Pedro Almodovar: Bana en büyük dersi annem verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.