Dünyaya yön veren isimler Atatürk’ü konuşacak

'Atatürk Vizyonuyla Gelecek Yüzyıla Bakış' konferansı dünya çapında isimleri İstanbul'da buluşturuyor. Nobel Ödüllü isimler Aziz Sancar ve Paul Krugman'ın yanı sıra Apple'ın kurucusu Steve Wozniak ve yazar Malcolm Goodweel 26-27 Eylül'de İstanbul'da.

Kültür Sanat 11 Eylül 2024
Steve Wozniak, Malcolm Goodwell, Paul Krugman ve Aziz Sancar, konferansta konuşacak.

İş Bankası geçen yıl Cumhuriyetin 100. Yılı vesilesiyle ilkini düzenlediği ‘Atatürk Vizyonuyla Gelecek Yüzyıla Bakış’ başlıklı uluslararası konferansın bu yıl ikincisini gerçekleştirecek. Bankanın kuruluşunun 100. yıldönümü vesilesiyle 26-27 Eylül 2024’te yapılacak bu uluslararası konferansa dünya çapında isimler katılıyor.

Dünya çapında isimler Atatürk’ü konuşacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un açılış konuşmasını yapacağı, İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali ve Genel Müdürü Hakan Aran’ın ev sahipliğinde düzenlenecek konferansın bu yılki konuşmacıları arasında Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar, Nobelli ekonomist Paul Krugman, Pazarlamanın Yeni Tanrısı’ olarak anılan ve TIME dergisinin “en etkili 100 kişi” listesine dâhil olan Malcolm Gladwell, Apple’ın kurucularından Steve Wozniak, BM Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) genel müdürü Ana Paula de Jesus Assis, Büyüme Paradigması kavramının öncüsü Prof. Dr. Philippe Aghion ve yazar Brett King var.

Ekonomi, bilim, yapay zekâ ve sanat gibi çeşitli alanlarda ülkemizin önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Şevket Pamuk, Refik Anadol, Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Prof. Dr. Ufuk Akçiğit, Mahfi Eğilmez, Prof. Dr. Asaf Savaş Akat ve Ege Cansen de kendi uzmanlık alanlarında konuşmalar yapacak. Konferansta ülkemizi temsil eden önde gelen sporcuların yer aldığı bir de panel olacak.

Konferans geliri Anıtkabir Derneği’ne

İstanbul’da İş Kuleleri Salonu’ndaki konferansta yine yurt içinden ve yurtdışından önemli konuşmacılar tarihten ekonomiye, bilimden kültüre ve spora geniş bir yelpazede pek çok konuyu geçmişten geleceğe uzanan bir yaklaşımla ele alacak. Sınırlı sayıda bilet satışı yapılacak etkinlikten elde edilecek gelir Anıtkabir Derneği’ne bağışlanacak. Biletler www.issanat.com.tr üstünden satışa sunuldu.

Kurtuluş Savaşı'nın bilinmeyen yüzü: Topkapı Sarayı'ndan Efes'e tarihimizi de çalmak istemişlerKurtuluş Savaşı’nın bilinmeyen yüzü: Topkapı Sarayı’ndan Efes’e tarihimizi de çalmak istemişler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.