Beş aydır aranan kadın öldürülüp bir evin bahçesine gömülmüş

Konya'da beş aydır kayıp olarak aranan Çiğdem E.’nin öldürüldükten sonra bir evin bahçesine gömüldüğü ortaya çıktı. Cinayetle ilgili dört kişi gözaltında.

Gündem 12 Eylül 2024
Fotoğraf: DHA

Türkiye’de her gün bir başka kadın cinayeti haberine uyanıyoruz. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre Türkiye’de 2022 yılında 334 kadın cinayeti işlendi. Sayı 2023 yılında daha da arttı ve 400’ün üstüne çıktı. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’na göre de bu senenin ilk sekiz ayında en az 280 kadın erkekler tarafından öldürüldü.

Ve cinayetler durmuyor.

Konya’da yaşayan Çiğdem E. beş ay önce eve dönmemiş, yakınları polise kaybolduğunu bildirmişti. Polis kadının son görüldüğü bölgelerde geriye dönük güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Çalışma sonucunda Çiğdem E.’nin en son dört erkekle birlikte görüldüğü tespit edildi. Polis Çiğdem E.’nin kaçırılmış ya da öldürülmüş olabileceği şüphesiyle Afganistanlı dört şüpheliyi gözaltına aldı.

Sorgulamalar sonucunda Çiğdem E.’nin bıçakla öldürüldükten müstakil bir evin bahçesine gömüldüğü belirlendi. Bahçe kazıldı, Çiğdem E.’nin cesedi bulundu. Ceset otopsi için Konya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin işlemleri devam ediyor.

Kadın cinayetlerinin ardı arkası kesilmiyor: Üç farklı il üç farklı cinayetKadın cinayetlerinin ardı arkası kesilmiyor: Üç farklı il üç farklı cinayet

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.