Ümit Özlale İYİ Parti’den bir kez daha istifa etti

İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti. Geçen nisan ayında bir kez daha istifa eden ve Dervişoğlu'nun genel başkan seçilmesiyle partiye dönen Özlale istifasının nedenini açıklamadı.

Siyaset 12 Eylül 2024
Ümit Özlale

İYİ Parti 14 Mayıs’ta parlamentoya 44 vekille girmişti. Ancak partiden peş peşe istifalar geldi. İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu 14 Mayıs sonrası partisinden ayrılanlara çağrı yapıp “Kim gittiyse sadece bu partinin kapıları değil, benim kalbim ve gönlüm de ardına kadar açıktır” demişti. Ancak beklenen öyle olmadı, İYİ Parti’den istifalar devam ediyor.

Dün de İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti. Genel başkan yardımcılığı görevi de üstlenen Özlale ayrılığını sosyal medyadan “Bugün itibariyle partimdeki görevlerimden ve partimden istifa ettiğimi kamuoyuna saygılarımla duyururum” sözleriyle duyurdu.

Özlale’nin istifası partiye de kamuoyuna da sürpriz olmadı. Çünkü Özlale daha önce de istifa iddialarıyla gündeme geliyordu. geçen yılın kasım ayında istifa etmeyeceğini söyleyen Özlale “Her parti içinde yaşanabilecek, kendi içimizde kalması gereken şeyler dışarıya yansıyor. Kamuoyu önünde tartışılması beni üzüyor ama bu bir istifa sebebi değil. Kendi içimizde çözmemiz gereken meseleler. Ekonomi bu haldeyken bizim başka şeyler konuşmamız lazım” demiş, ancak 8 Nisan’da istifa ettiğini duyurmuştu:

“Sizinle birlikte çalışmak ve milletimiz adına görev yapmak benim için her zaman büyük bir onur ve ayrıcalık olmuştur. Sizinle birlikte yürümenin getirdiği güzel anıları hiçbir zaman unutmayacağım. Bu süre zarfında birlikte çalıştığım herkese tüm içtenliğimle teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin.”

27 Nisan’da İYİ Parti’nin yeni genel başkanı Müsavvat Dervişoğlu olunca da GİK üyesi olarak partiye dönmüştü.

İYİ Parti’den Adnan Beker, Ümit Dikbayır, Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Salim Ensarioğlu, Aykut Kaya, Yüksel Arslan, Bilal Bilici, Nebi Hatipoğlu, Koray Aydın, Ahmet Ersagun Yücel ve Nimet Özdemir ayrılmıştı. Nebi Hatipoğlu AKP’ye katılırken Beker, Dikbayır, Ersarioğlu, Arslan, Bilici ve Aydın bağımsız milletvekili olarak devam ediyor. Seyithan İzsiz ise AK Parti’de siyaset yapıyor.

İYİ Parti’den istifa eden vekil: Zaten AK Partiliydim, yuvama dönüyorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.