Türk CEO’lar global araştırmada ilk sıraları kaptırmadı

Global iş dünyasını inceleyen 2024 Extel araştırmasına göre endüstri alanında ilk iki sırayı Sabancı'nın CEO'su Cenk Alper ile Koç'un CEO'su Levent Çakıroğlu aldı. Garanti Bankası'nın eski CEO'su Recep Baştuğ da finans sektöründe üçüncü oldu.

Ekonomi 15 Eylül 2024
Belirsiz ortamda çalışan Türk şirketleri ve yöneticiler Exter'in araştırmasında öne çıktı.

Extel anketinin sonuçları ortaya çıktı. Ankete göre global iş dünyasını mercek altına alan ankette Türkiye’den birçok şirket ve yönetici üst sıralarda yer aldı. Avrupa & Gelişmekte olan Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesindeki en iyi yönetim ekiplerini sıralayan araştırma bu yıl bin 388 şirketten aralarında CEO’ları da olduğu 2 bin 700 üst düzey yöneticiyi inceledi.

Sanayi alanında ilk iki sıra Türkiye’den

Extel araştırmasının finans sektöründeki en iyi CFO’lar kısmının üçüncü sırasında Garanti Bankası CFO’su Aydın Güler bulunuyor. Araştırmanın endüstri alanındaki sıralamasında ise Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper birinci, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu ise ikinci sırada.

Endüstri alanındaki CFO’lar sıralamasında da Sabancı Holding ve Koç Holding yine ilk iki sırayı paylaştı. Sabancı Holding CFO’su Orhun Köstem alanında birinci seçilirken Koç Holding CFO’su Polar Şen’de ikinci basamakta yer aldı. Araştırmanın petrol ve doğalgaz alanında ise, Türkiye Petrol Rafineleri CEO’su İbrahim Yelmenoğlu ilk sırada yer alma başarısı gösterdi.

Araştırmanın finans alanındaki en iyi CEO’lar kısmında Garanti Bankası’nın eski CEO’su Recep Baştuğ üçüncü sırada yer aldı. Baştuğ Ağustos ayı başında görevinden ayrılmıştı. Bankada 2019 yılından beri bankada Genel Müdürlük görevini üstlenen Baştuğ’un yerine ise bankada Kurumsal, Yatırım Bankacılığı Hizmetleri ve Global Piyasalar’dan Sorumlu olan Mahmut Akten getirilmişti.

Tüketici alanında ilk üç sıra Türklerin

Öte yandan araştırmanın mercek altına aldığı bir diğer sektör olan tüketici alanında da ilk üç CEO ve CFO Türk şirketlerden oldu. Bu alanda en iyi CEO Coca-Cola İçecek CEO’su Karim Yahi seçildi. İkinci BIM CEO’su Haluk Dörtlüoğlu, üçüncü ise Ford Otosan CEO’su Güven Özyurt oldu. Tüketici alanında en iyi CFO olarak Ford Otosan CFO’su Gül Ertuğ seçilirken Coca-Cola İçecek CFO’su Erdi Kurşunoğlu ikinci, BIM CFO’su Fatih Meriç üçüncü basamakta bulunuyor.

‘Hiçbir şey olmasa bile bir şeyler oldu’, ağustosta tüketici güveni arttı‘Hiçbir şey olmasa bile bir şeyler oldu’, ağustosta tüketici güveni arttı

Tüketici güveni kımıldadı ancak normalleşmeye çok varTüketici güveni kımıldadı ancak normalleşmeye çok var

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.