Mustafa Yılmaz tarih yazdı, Magnus Carlsen’den puan aldı

Macaristan'da süren 45. Dünya Satranç Olimpiyatı'nda Türk satrancı için tarihi bir gün yaşandı. Dünya bir numarası Norveçli GM Magnus Carlsen ile berabere kalan GM Mustafa Yılmaz yaşayan efsaneden puan alan ilk Türk sporcu oldu.

Spor 16 Eylül 2024
Mustafa ve Carlsen arasındaki maç büyük çekişmeye sahne oldu.

Macaristan’da düzenlenen 45. Dünya Satranç Olimpiyatı’nda beşinci tur karşılaşmaları tamamlandı. Güne damgasını vuran maç Türk büyük usta Mustafa Yılmaz ve dünya bir numarası Magnus Carlsen arasındaydı.

Budapeşte’deki organizasyonda milliler birinci turda açık kategoride Porto Riko, kadınlarda ise Honduras’ı 4-0 mağlup ederek olimpiyata iyi bir başlangıç yaptı. Milli takım ikinci turda açık kategoride Faroe Adaları, kadınlarda ise Bosna Hersek ile karşılaştı. Açık kategorideki maçtan 3-1 galip ayrılan ay-yıldızlılar kadınlar kategorisinde de rakibini 3,5-0,5 puanla mağlup etmeyi başardı.

Milli takımlar üçüncü turun açık kategorisinde Slovakya, kadınlar kategorisinde ise İran’la karşılaştı. Açık kategoride maç 2-2 berabere tamamlandı. Kadınlar kategorisinde ise milliler İran’ı 2,5-1,5 mağlup etti.

Mustafa Yılmaz’dan tarihte bir ilk

Milli takımlar dördüncü turun açık kategorisinde Letonya, kadınlar kategorisinde Ukrayna ile mücadele etti. Açık kategoride milliler 2,5-1,5 skorla galip ayrılmayı başarırken kadınlar kategorisi ise 2-2 berabere bitti. Milliler beşinci turun açık kategorisinde Magnus Carlsen’in de yer aldığı Norveç, kadınlarda ise Polonya’yla karşılaştı. Milli takım her iki mücadeleden de 3-1 mağlup ayrıldı.

Bu turda GM Mustafa Yılmaz bir ilki başardı. Dünya bir numarası Norveçli büyük usta Magnus Carlsen’le berabere kalan Grand Master Mustafa Yılmaz bu oyuncudan puan alan ilk Türk sporcu oldu.

Şenol Güneş derbisiŞenol Güneş derbisi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.