Altı yaşındaki mini boksörün hayali milli olmak: Şimdiden üç madalya kazandı

Katıldığı ulusal, uluslararası kick boks müsabakalarında bir yılda üç madalya kazanan altı yaşındaki Ahmet Batur İnan milli sporcu olmayı hedefliyor.

Popüler 16 Eylül 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Ahmet Batur İnan günde iki saat antrenman yapıyor.

Van’ın Edremit İlçesinde yaşayan Dursun ve Nejla İnan çiftin çocuklarından Ahmet Batur İnan üç yaşındayken ailesinin yönlendirmesiyle kick boksa başladı. Van Olimpiyat Spor Kulübünde antrenörle çalışmaya başlayan minik Ahmet kısa sürede yarışmalara katılacak seviyeye geldi.

Bu katıldığı şampiyonlarda üç madalya toplamayı başardı bile. 22-29 Ocak’ta düzenlenen Spor Toto Türkiye Kick Boks Şampiyonası ile 1-9 Temmuz’da yapılan Türkiye Kick Boks Turnuvasında Türkiye ikincisi oldu.

İstanbul’da 15-19 Mayıs’ta 9. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası’nda ‘Alt Minikler’ kategorisinde 21 kiloda rakiplerini yenerek şampiyon olan Ahmet Batur küçük yaşına rağmen büyük bir başarıya imza attı.

Şimdi milli sporcu olma hedefiyle haftada beş gün antrenör gözetiminde çalışıyor.

Minik sporcu “Öğretmenlerim ve arkadaşlarım benimle gurur duyuyor” diyor.

Minik Ahmet Batur izlediği filmlerde gördüğü boksa özenince ailesinin yönlendirmesiyle spora başlamış: “Aileme kick boks ve tekvando yapacağımı söyledim. Babam beni spor salonuna yazdırdı. Antrenörlerimle tanıştım ve spora başladım. Müsabakalara hazırlanarak Dünya Kupası Şampiyonu oldum. Milli sporcu olma hayalimi gerçekleştirmek için de azimle çalışıyorum. Arkadaşlarım ve öğretmenim benimle gurur duyuyor.”

Tekvando ve kick boks antrenörü Muhammed Hamza Kızılaslan ise Ahmet Batur’un dünya şampiyonu olmasının şaşkınlık yarattığını itiraf ediyor: “Minik sporcumuzun dünya şampiyonu olması bizleri şaşırttı. Çünkü ilk başlarda özgüveni olsun diye turnuvalara başladık. Alt minik gruplarındaki müsabakalarımız biraz daha şenlik havasında geçiyor. Sporcumla gurur duyuyorum. Sporcumuz Dünya Kupası Şampiyonasında üst düzey bir performans göstererek, dört maç kazandı ve şampiyon oldu.”

Müthiş: Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'nda 5 altın madalya birdenMüthiş: Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası’nda 5 altın madalya birden

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.