Galatasaray derbi öncesi son sınavında: Rakip Gaziantep

Galatasaray Süper Lig üçüncü hafta erteleme maçında Gaziantep FK ile karşılaşacak. Maçı Cihan Aydın yönetecek. Rams Park'ta oynanacak mücadele saat 20.00'de başlayacak.

Spor 17 Eylül 2024
Galatasaray'ın konuğu Gaziantep FK.

Süper Lig’de üçüncü hafta maçlarının bir bölümü ertelendi. Bunun sebebi söz konusu üç karşılaşmada sahaya çıkacak takımların Avrupa’da play-off aşamasında mücadele etmeleriydi. Bu takımlar Galatasaray, Trabzonspor ve Başakşehir’di. Galatasaray erteleme mücadelesinde sahasında Gaziantep FK ile karşılaşacak.

Bugün saat 20.00’de, Rams Park Stadyumu’nda oynanacak mücadeleyi Cihan Aydın yönetecek. Ligde dört karşılaşmada dört galibiyet alan sarı-kırmızılı takım, topladığı 12 puanla lider Fenerbahçe’nin bir puan gerisinde 2. sırada yer alıyor. Gaziantep FK ise üç maç sonunda üç puanla 14. sırada bulunuyor. Sarı-kırmızılı ekipte Mauro Icardi ve Hakim Ziyech sakatlıkları sebebiyle Gaziantep FK karşısında forma giyemeyecek.

Cimbom’da statü gereği üç eksik

Süper Lig’in 3. haftasından ertelenen Gaziantep FK maçı sonrası sarı-kırmızılı takıma transfer olan Roland Sallai, Victor Osimhen ve Ismail Jakobs, statü gereği karşılaşmada görev alamayacak.

Galatasaray ile Gaziantep FK, Süper Lig’de 11. kez karşı karşıya gelecek. Sarı-kırmızılı ekip Gaziantep temsilcisi ile daha önce 10 maç yaptı. Galatasaray bu müsabakalarda biri hükmen olmak üzere sekiz galibiyet aldı. İki takım arasındaki bir maç beraberlikle sonuçlanırken bir müsabakayı Gaziantep FK kazandı. Söz konusu mücadelelerde 23 gol atan sarı-kırmızılı takım kalesinde 10 gol gördü.

Galatasaray, Gaziantep FK’ye karşı ev sahibi olduğu maçlarda mağlubiyet yaşamadı. Sarı-kırmızılı takım İstanbul’da oynanan beş maçın dördünü kazanırken birinde berabere kaldı. Bu müsabakalarda 12 gol atan Galatasaray kalesindeki altı gole engel olamadı.

Transfer dönemi bitti Galatasaray zamanı başladı: Osimhen sahada, Sara sahnedeTransfer dönemi bitti Galatasaray zamanı başladı: Osimhen sahada, Sara sahnede

Galatasaray'ın yeni forma sponsoru sosyal medyayı karıştırdıGalatasaray’ın yeni forma sponsoru sosyal medyayı karıştırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.