Rekabet Kurumu sinema işletmecilerini soruşturma kararı aldı

Türkiye’nin en büyük sinema salonu zincirine sahip Mars Entertainment Group ve film dağıtımcısı Cj Enm Medya hakkındaki rekabeti ihlal iddialarını araştırıp ciddi bulan Rekabet Kurumu soruşturma başlattı.

Ekonomi 16 Eylül 2024
Grubun sinema salonlarının Cinemaximum olan adı 2022'de Paribu Cineverse olarak değiştirildi.

Rekabet Kurumu Kore sermayeli Mars Entertainment Group A.Ş.’nin sinema gösterim pazarındaki hakim durumunu yapım ve dağıtım hizmetleri pazarında kötüye kullanıp kullanmadığının tespiti için Mars Entertainment Group A.Ş. ve Cj Enm Medya Film Yapım ve Dağıtım A.Ş. hakkında soruşturma açıldığını duyurdu. Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre her iki şirketle ilgili olarak Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettikleri iddiasıyla yürütülen ön araştırma karara bağlandı. Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve tespitleri değerlendiren Kurul bulguları yeterli bularak MARS ile Cj Enm Medya Film Yapım ve Dağıtım AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

2018’de Koreli şirket satın almıştı

Menderes Utku ve Muzaffer Yıldırım tarafından 2001 yılında kurulan ve bünyesinde çok sayıda sinema salonu bulunan Mars Entertainment Group’u Güney Koreli CJ CGV ve ortakları 2018 yılında 605 milyon euroya satın almıştı. Güney Kore’nin en büyük sinema kompleksi şirketi CJ CGV’nin Çin, Vietnam ve ABD’de de şubeleri var.

2022 yılında salonların adı değişti

Mars Group’un Türkiye’nin 30 şehrinde Cinemaximum markasıyla faaliyet gösteren 708 sinema salonunun adı 2022 yılının ekim ayında değişti. Türkiye’nin önde gelen kripto para işlem platformu Paribu Koreli şirketle işbirliği anlaşması sonucu sponsor oldu ve salonların adı “Paribu Cineverse” olarak değiştirildi. Anlaşmanın duyurulduğu tarihteki açıklamaya göre salonlar beş yıl süreyle bu isim altında hizmet verecek. CGV Mars Cinema Group ile bu iş birliğinin sektöre büyük katkı sağlamasını hedeflediklerini belirten Paribu CEO’su Yasin Oral şunları söylemişti:

“Pandemiden bu yana desteklerimizle sinemanın yanında yer aldık. Kurduğumuz iş birlikleri ile ulusal ve uluslararası yapımların sinemaseverlerle buluşmasına destek olduk. Şimdi de sektörün en büyük oyuncusu CGV Mars Cinema Group ile birlikte sinemanın büyüsünü ve değerlerini koruyarak yarının sinemasını yaratmak için adım atıyoruz. Bu açıdan kurduğumuz iş birliği bizim için çok kıymetli. Sinema sektörü başta olmak üzere herkes için faydalı olmasını diliyoruz.”

Emeklilere müjde: Sinema artık indirimliEmeklilere müjde: Sinema artık indirimli

İş Bankası sinema sponsorluğundan çıktı, yerine Paribu geldiİş Bankası sinema sponsorluğundan çıktı, yerine Paribu geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.