Fenerbahçe’ye NBA’den dev pivot: Boban Marjanovic

Basketbolda yeni sezonun başlamasına kısa süre kala Fenerbahçe'yle ilgili önemli bir transfer iddiası gündeme oturdu. Kısa süre önce Khem Birch'ü kadrosuna katan kanaryanın 2,24'lük Sırp uzun Boban Marjanovic'i renklerine bağladığı öne sürüldü.

Spor 18 Eylül 2024
Boban Marjanovic adım adım Fenerbahçe'ye.

Basketbol Süper Ligi’nin son şampiyonu Fenerbahçe’de transfer hareketliliği tüm hızıyla sürüyor. Sezon öncesi hazırlıkları kapsamında karşılaştığı AEK’yı 85-75 mağlup eden sarı-lacivertlilerin önemli bir takviyeye hazırlandığı öne sürüldü.

Kişisel nedenlerden dolayı ülkesine dönen Luka Samanic’le yollarını ayıran Fenerbahçe’de pivot bölgesi Khem Birch’le doldurulmuştu. Sarı-lacivertlilerin aynı mevkii için farklı bir oyuncuyu daha kadrosuna katacağı iddiası basketbol gündemine bomba gibi oturdu.

Eurohoops kaynaklı habere göre Fenerbahçe, serbest durumdaki Boban Marjanovic’le her konuda anlaşma sağladı. Uzun yıllardır NBA’de kariyerini sürdürüp son olarak Alperen Şengün’le birlikte Houston Rockets’ta forma giyen 2 metre 24 santimlik Sırp uzun Marjanovic yaz döneminin başından beri serbest durumda bulunuyordu.

2016 yılında San Antonio Spurs formasıyla adım attığı NBA’de Pistons, Clippers, 76ers ve Mavs gibi takımların da formasını giyen 36 yaşındaki pivot 2013 ile 2015 yılları arasında Kızılyıldız’la EuroLeague’de de boy göstermişti. Kısa süre önce çıkan haberlerde Beşiktaş’ın da Marjanovic’le ilgilendiği öne sürülmüştü.

Resmen açıklandı,

Fenerbahçe, Sırp pivotu transfer ettiğini sabah saatlerinde resmen duyurdu. Sarı-lacivertlilerden yapılan açıklamada şu iadelere yer verildi:

“Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız, 2015 yılından bu yana NBA’de yer alan ve son olarak Houston Rockets forması giyen Sırp pivot Boban Marjanovic (2.24, 1988) ile 1 yıllık anlaşmaya vardı.”

Fenerbahçe yeni uzununu açıkladı: Khem BirchFenerbahçe yeni uzununu açıkladı: Khem Birch

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.