Ayvalık’ta Coppola’ya akın var: ‘Megalopolis’ kapalı gişe!

Ayvalık Film Festivali büyük ilgiyle başladı. Açık hava tiyatrosundaki açılışta 'Büyük Kuşatma' filmindeki emeğiyle 'En İyi Kurgucu' ödülü Lisa Aksel Ayhan'a verilirken sonrasında da Francis Ford Coppola'nın yeni filmi 'Megalopolis'i gösterildi.

Kültür Sanat 18 Eylül 2024

Ayvalık Uluslararası Film Festivali önceki akşam Büyük Park Amfitiyatro’da düzenlenen açılış töreniyle başladı. Yılın öne çıkan yapımlarının sinemaseverlerle buluşacağı festivalin açılışında sinemanın yaşayan efsanesi Francis Ford Coppola’nın 40 yıllık hayali ‘Megalopolis’ Türkiye’de ilk kez Ayvalık Açıkhava Tiyatrosu’nda gösterildi. Ayvalık sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği gecede açık hava tiyatrosu tamamen dolarken gösterimden önce de ödül töreni gerçekleşti.

Yeni Bir… Ödülü kurgu dalında verildi

Açılış töreninde Mey|Diageo’nun katkılarıyla verilen Yeni Bir … Ödülü’nün sahibi açıklandı. Belmin Söylemez, Ali Aga, Anna Maria Aslanoğlu, Asu Maro ve Nezaket Erden’den Seçici Kurul tercihini bu yıl kurgu dalında yaptı.  Ödül ‘Büyük Kuşatma’ filmindeki kurgusuyla Lisa Aksel Ayhan’a verildi.

Ödülü Mey|Diageo Kültür Sanat Danışmanı Banu Zeytinoğlu’nun elinden alan aslında Sinan Kesova’ydı. Çünkü gerçekte Lisa Aksel Ayhan diye biri yok. Bu isim Kesova’nın kurgucu mahlası. Kesova “Lisa Aksel Ayhan tabii ki olmayan bir isim, bir karakter. Biz bağımsız sinema yaptığımız için birçok işi kendimiz yapmak durumunda kalıyoruz. Jenerikte aynı ismi birkaç defa görmek bazen kötü bir intiba bırakabiliyor. Bu filmde en azından kurguda bir mahlas kullanmakta karar kıldım. Kurgu ödülü vesilesiyle Ayhan Ergürsel’i anmak isterim. Kendisi hem benim için hem de beraber film yaptığım arkadaşlarım için çok büyük anısı ve etkisi olan birisiydi” diyerek durumu açıkladı. 

22 Eylül akşamı sona erecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin açılış töreni öncesi Ayvalık Belediyesi ev sahipliğindeki kokteylde konuşan Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman “Ayvalık bir kültür, sanat ve spor şehri olma yolunda ilerliyor. Ben de bu organizasyonu düzenleyen Seyir Derneği’ne ve Ayvalık Belediye Başkanlığı’na teşekkür ediyorum. Güzel, lezzetli, leziz filmleri sizlerle birlikte bizler de izleyeceğiz” dedi.

Festival direktörü Azize Tan açılış töreninde yaptığı konuşmada “Çok heyecanlıyız, her geçen yıl biraz daha dolu görüyoruz burayı. Çok mutlu ediyor bu durum bizi. Önümüzdeki bir hafta boyunca da Ayvalık sokaklarını sinemaseverler dolduracak, herkesi bir seanstan bir seansa koşarken, seans aralarında kafelerde oturup birbirleriyle film tartışırken göreceğimiz için büyük bir heyecan içindeyiz” diyerek tüm destekçilere ve izleyicilere teşekkür etti.

 

Festival sezonu açılıyor: Ayvalık bugün 'Megalopolis'le başlıyorFestival sezonu açılıyor: Ayvalık bugün ‘Megalopolis’le başlıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.