Rafa Silva’dan Süper Lig yorumu: Gaddarca tekme atıyorlar

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Rafa Silva, kendisine yönelik sert faullere isyan etti: Maçlar adil olmuyor. Hakem kararları ne yazık ki bizi tekmelerden korumuyor.

Spor 20 Eylül 2024
Rafa Silva şu ana kadar başarılı bir performans sergiledi.

Beşiktaş’ın bonservis bedeli vermeden kadrosuna kattığı Portekizli Rafa Silva, oynadığı oyun ve skora katkısıyla şimdiden siyah beyazlı taraftarların gönlünde taht kurdu. Şu ana kadar Süper Kupa finali, Süper Lig’de dört, Avrupa Ligi elemelerinde iki olmak üzere yedi maça çıkan 31 yaşındaki futbolcu dört gol atarken üç asist yaptı. Süper Lig’de dört maça çıkan Rafa Silva maç başı 2.65 ortalamayla, ligin en çok faul yapılan oyuncusu. İkinci sırada Fenerbahçeli Maximin yer alırken, bir başka Beşiktaşlı Gedson Fernandes dördüncü, Benfica’ya giden Kerem Aktürkoğlu ise üçüncü sırada bulunuyor.

Rafa Silva iki maçta belki de futbol hayatını bitirecek tekmelere maruz kaldı. Antalyaspor maçında Güray Vural ve Trabzonspor karşılaşmasında Edin Visca yaptıkları Portekizli futbolcuya yaptığı faulün ardından direkt kırmızı kart gördü.  Posta gazetesine açıklamalarda bulunan Portekizli oyuncu, “Maçlar adil olmuyor. Hakem kararları ne yazık ki bizi tekmelerden korumuyor. Türk futbolunun marka değerinin artması, izlenme oranlarının yükselmesi için kora kor bir mücadele olmalı. Ancak gaddarca tekme atanlara da cezası verilmeli. Hakemler de maçı gereksiz düdüklerle kesmemeli” dedi.

Kerem Aktürkoğlu'nun yükselişi: Galatasaray büyük balığı mı kaçırdı?Kerem Aktürkoğlu’nun yükselişi: Galatasaray büyük balığı mı kaçırdı?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.