Bunun adı ‘yorgun’ mermi’ değil cinayet: Yedi yaşındaki Nisa evinin önünde oynarken öldü

Muş'un Yarpuzlu köyünde, yedi yaşındaki minik Nisa evlerinin önünde oynuyordu. Birden yere yığıldı, başından kan geliyordu. Sonra anlaşıldı ki havaya sıkılan bir mermi gelmiş ve onu bulmuştu. Küçük kız bir faili belirsiz cinayete kurban gitti.

Gündem 22 Eylül 2024

Yedi yaşındaki Nisa Sönmez, Muş’un Yarpuzlu köyündeki evlerinin önünde otururken başına ne geldiğini anlayamamıştı. Hayallerle dolu, oyunlarla büyüyen bir çocuktu. Ancak Nisa’nın başına isabet eden bir mermi, onu hayattan kopardı. Mermi kasıtlı olarak onun kafasına sıkılmamıştı belki ama sonuç değişmedi.

Küçük Nisa’nın durumu ciddiydi. Muş Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından Elazığ’a sevk edildi. Günlerce yaşam mücadelesi verdiği hastanede ne yazık ki hayata tutunamadı. Küçük bedenini taşıyan cenaze arabası, Nisa’yı doğduğu, büyüdüğü köye, sevenlerinin yanına geri getirdi. Dün onu kara toprağa gömdüler.

Türkiye’de adına ‘yorgun mermi’ deniyor ama bu mermiler hiç de öyle masum değil. Havaya sıkılan silahlardan çıkan maganda kurşunlarının kurbanları sadece Nisa’yla sınırlı değil. Geçtiğimiz aylarda İstanbul’da 10 yaşındaki Selin ve Adana’da 11 yaşındaki Fırat, aynı acı kadere teslim oldu. Düğünlerde, kutlamalarda havaya sıkılan mermiler bir yerlerde bir çocuğun, insanların hayatını karartıyor. Bu tür olaylar artarken yasal düzenlemeler yetersiz kalıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.