SMA’lı bebeğe yardım parasını çaldı, 16 suç kaydı çıktı, ama yine de serbest kaldı

Çorum'un Sungurlu ilçesinde SMA hastası bebek için toplanan yardım kumbarasındaki paraları çalan hırsız yakalandı. Sicilinde 16 suç kaydı bulunan şüpheli çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Karara sosyal medyada tepki yağdı.

Gündem 24 Eylül 2024
Fotoğraf: AA

Çorum’un Sungurlu ilçesinde SMA hastası bir bebek için konan yardım kumbarasındaki paralar çalındı. Halkın yardım ettiği bu hassas durumda yapılan hırsızlık ilçede büyük tepkiye neden oldu. Ancak failin yakalanması bir nebze olsun topluma rahat nefes aldırdı.

  1. Olay Sungurlu’nun en işlek caddelerinden biri olan Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nde gerçekleşti. SMA hastası bir bebeğin tedavisi için halkın yardımlarıyla doldurulan kumbaranın içindeki paraların çalındığı fark edilince Sungurlu Emniyet Müdürlüğü ekipleri hızla harekete geçti.

Vatandaşlardan gelen ihbar üzerine yapılan incelemelerde kumbaranın soyulduğu anlaşıldı. Güvenlik kameralarının incelenmesi ve çevredekilerin ifadeleri sayesinde hırsızlık şüphelisinin C.T. olduğu tespit edildi.

İki günde yakayı ele verdi

Sungurlu Emniyeti yoğun bir çalışma sonucunda hırsızın izini sürerek iki gün içinde Hacettepe Mahallesi’nde zanlıyı gözaltına aldı. Gözaltına alınan C.T.’nin sicili kabarık çıktı.

Emniyetteki sorguda şüphelinin daha önce altısı hırsızlık olmak üzere tam 16 suç kaydının olduğu ortaya çıktı. Yani suç geçmişi karanlık hırsız yine suça imza atmıştı.

Serbest bırakılması tepki çekti

C.T. sorgulamanın ardından Sungurlu Adliyesi’ne sevk edildi. Ancak adliye sürecinde yaşananlar şaşırttı. Hakim karşısına çıkarılan hırsız bu sicille serbest kaldı.

Karar olayın duyulmasının ardından büyük öfkeye yol açtı. SMA hastası bebek için yapılan yardımı çalan bir kişinin serbest bırakılması özellikle sosyal medyada büyük tepki yarattı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.