Depoya baskın: Son kullanma tarihini silip Rusya’ya ihraç edeceklerdi

Antalya'da son kullanma tarihleri asetonla silinip üstüne yeni tarih ve Rusça etiket basılarak Rusya'ya ihraç edilmeye hazırlanan 65 bin 662 çikolata, bisküvi ve enerji içeceğine el kondu.

Gündem 25 Eylül 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Fotoğraf: DHA

Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri gıda ürünleri satan işletmelere yönelik yaptıkları denetimlerde halk sağlığını tehdit eden ürün satılan işletmelere ceza yazdı.

Ekiplerin Aksu ilçesi Çamköy Mahallesi’nde A.S. ve B.D’ye ait bir depodaki denetiminde son tüketim tarihi geçmiş ve geneli ithal olan 65 bin 662 adet çikolata, bisküvi, enerji içeceği ve meyve konservesi gibi ürün bulundu. Yapılan kontrollerde son kullanma ve tavsiye edilen tüketim tarihleri 2023 olan ürünlerin son kullanma tarihlerinin asetonla silinerek üstüne 2025 yazıldığı görüldü.

Son kullanma tarihleri değiştirilerek satışa hazır hale getirilen ürünlere Rusça etiketler yapıştırıldığı ve Rusya’ya ihraç edilmeye hazırlandığı ortaya çıktı. İşletmede birçok ürüne de kemirgenlerin zarar verdiği görüldü. Aynı işletmede yakalanan ürünlere el kondu, 58 bin lira para cezası kesildi, işletme sahibiyle ilgili de suç duyurusunda bulunuldu.

17 ton bozuk tavuk

Ekiplerin Kepez ilçesi Altınova Sinan Mahallesi’nde bir depoya yaptıkları denetimde ise onaysız tavuk parçalama faaliyeti yaptığı tespit edildi. Yapılan incelemede hijyen şartlarını sağlamayan depo içinde 17 ton son tüketim tarihi geçmiş, bozulmuş, marka ve parti numarası olmayan tavuk, tavuk kıyması ve kemik parçaları tespit edildi.

Mekanik kıyma makinesi, parçalama tezgahları ve kıyma tambur makinesi bulunan işletmede depolanmış şekilde çok miktarda tavuk kıyması ele geçirildi. Son tüketim tarihi geçmiş tavukları kıyma haline getirerek tekrar piyasaya süren işletmedeki tüm ürünler imha edildi. İşletmeye idari yaptırımlar uygulandı.

Yumurtanın üstünde artık ‘son tüketim tarihi’ yazmayacakYumurtanın üstünde artık ‘son tüketim tarihi’ yazmayacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.