Nefes kesen maçta Göztepe yenilgisizliğini Samsun’da bıraktı

Süper Lig'de sezona iyi başlayan iki ekipten Samsunspor ve Göztepe karşılaştı. İlk dakikasında ürkütücü bir sakatlığa sahne olan karşılaşmadan yedi gol çıktı. Geriden gelen Samsunspor, namağlup Göztepe'yi 4-3 mağlup etti.

Spor 28 Eylül 2024
Samsunspor, 3-1 yenik duruma düştüğü maçta Göztepe'yi 4-3 mağlup etti.

Süper Lig’in yedinci haftasında sezona iyi başlayan iki ekipten 12 puanlı Samsunspor ve namağlup Göztepe karşılaştı. Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanan karşılaşma hakem Mehmet Türkmen’in ilk düdüğüyle başladı. A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella da müsabakayı protokol tribününden takip etti. Mücadelenin ilk dakikasında izleyenleri korkutan bir an yaşandı. Zeki Yavru ile hava topu mücadelesine giren Göztepeli Isaac Solet başına aldığı darbenin ardından yere yığıldı. Saha içinde sağlık ekipleri tarafından müdahale edilen Solet için yeşil zemine ambulans davet edildi. 23 yaşındaki Orta Afrika vatandaşı futbolcu hastaneye kaldırıldı.

İlerleyen dakikalarda Gözpete kulübünden Solet’in sağlık durumuna ilişkin bir bilgilendirme paylaşıldı. İzmir ekibi oyuncunun durumunun iyi olduğunu şu sözlerle aktardı:

“Samsunspor ile oynadığımız karşılaşmanın ilk dakikasında rakip oyuncuyla girdiği hava topu mücadelesinde kafasına darbe alan oyuncumuz Isaac Solet, kısa süreli bilinç kaybı yaşamış, ancak şu anda bilinci açık ve sağlık durumu iyidir. Oyuncumuz kontrol amaçlı hastanede müşahede altında tutulmaktadır. Oyuncumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Talihsiz sakatlığın ardından yaklaşık beş dakika duran oyun kaldığı yerden devam etti. Dakikalar 13’ü gösterirken konuk ekibin sol çaprazdan kazandığı taç atışını Djalma kullandı Djalma’nın ceza sahasına gönderdiği topu Zeki Yavru ters bir kafa vuruşu ile kendi kalesine gönderince Göztepe 1-0 öne geçri. 27’de Samsunspor gole yaklaştı ancak Ntcham’ın ceza sahası dışından gönderdiği sert sutta top direğe de çarpıp oyun alanına geri döndü. Bu pozisyondan bir dakika sonra ev sahibi ekipte Bola sağ taraftan ortaladı. Arka direkte iyi yükselen Moundilmadji kafa vuruşunu yapsa da top kaleci Lis’ten sekti. Kendi topunu takip eden Moundilmadji bir vuruş daha yaparak topu filelere gönderdi ve skoru eşitledi. Devrenin sonlarında Göztepe, Taha’nın uzun topuna hareketlenen Romulo’nun ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşla fileleri bulup bir kez daha öne geçti. Samsun’da soyunma odasına İzmir temsilcisinin 2-1’lik üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarı heyecan fırtınası tüm hızıyla sürdü. 50’nci dakikada Benasser’in hatalı pası sonrası topla buluşan Göztepeli Juan, kaleci Okan Kocuk’la karşı karşıya kaldığı pozisyonda file bekçisini de çalımlayarak topu filelere yuvarladı ve takımı adına farkı ikiye yükseltti. Maçtaki bir saatlik dilim geride kalmak üzereyken Göztepe dördüncü gole çok yaklaştı ancak Romulo’nun şutu direkleri geçemedi. Bu pozisyon maçın kırılma anı oldu.

70’te Bola’nın pasıyla ceza sahası çizgisi üzerinden topla buluşan Ntcham sert bir şut çıkarttı ve kaleciyi avlayarak durumu 3-2’ye getirdi. Tribünlerin de desteğini ardına alan Samsunspor 80’inci dakikada Zeki Yavru’nun pasına hareketlenen Schindler’in sağ çaprazdan ceza sahası içine girer girmez yaptığı sert vuruşta bir gol daha bularak skoru eşitledi. Kalan sürede ev sahibi ekip yakaladığı moral ve iştahla galibiyet golü için yüklenmeyi sürdürdü. 90+1’de Soner Gönül’ün uzaktan şutunda kaleci Lis’ten dönen topu Schindler tamamlamak isterken defansa çarpan meşin yuvarlak Ntcham’ın önünde kaldı. Kamerunlu Ntcham çok düzgün bir vuruşla ağları sarsıp takımını 3-1 yenik durumdan 4-3 üstünlüğe taşıyan golü attı.

Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda kalan sürede başka gol sesi çıkmadı. Samsunspor, Samsun’a namağlup gelen Göztepe’yi geriden gelerek yendiği maçta eli boş gönderen ev sahibi ekip puanını 15’e yükseltti. Göztepe ise dokuz puanda kaldı.

Basketbol Gelişim Merkezi açılıyor: Erdoğan'ın geleceği maça bilet satışı yapılmadıBasketbol Gelişim Merkezi açılıyor: Erdoğan’ın geleceği maça bilet satışı yapılmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.