‘New York’ta gözaltına alındı’ iddiası ortalığı karıştırdı: Erden Timur’dan yalanlama

Eski Galatasaray yöneticisi Erden Timur'un ABD'de gözaltına alındığına dair iddialar gündemi sarstı. Timur iddiaları yalanladı ve suçlamaların asılsız olduğunu söyledi. Timur'un sahibi olduğu NEF Holding ise suç duyurusu hazırlığında.

Gündem 30 Eylül 2024
Eski Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur. / Fotoğraf: AA

Galatasaray camiasının önemli isimlerinden biri olan eski Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur’un, ABD’de New York John F. Kennedy Havalimanı’nda Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından gözaltına alındığına dair iddialar ortalığı karıştırdı. Bu sansasyonel iddialar Timur’un, ABD’de yürütülen büyük bir yolsuzluk soruşturmasına dahil edildiği söylentilerini de beraberinde getirdi. Ancak Timur haberlere hızlı bir şekilde yanıt vererek bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirtti ve olaya açıklık getirdi.

Eric Adams soruşturması ve ‘gözaltı’ söylentisi

Hem ABD hem de Türkiye gündemini son dönemde oldukça meşgul eden soruşturmaya göre, New York Belediye Başkanı Eric Adams en az bir Türk ‘yetkili’ ve 5 ‘iş insanından’ rüşvet ve yasadışı bağış almakla suçlanıyor.

Olay gündemdeki tazeliğini korurken Timur’un isminin Adams ile bağlantılı bir yolsuzluk soruşturmasında geçtiği iddia edilmişti. Bu soruşturma kapsamında Timur’un ABD’de rüşvet ve yasadışı bağışlarla ilgili sorgulandığı öne sürüldü. İddialara göre Adams’a yapılan yasadışı bağışlar ve rüşvet ağı ile ilişkili bazı Türk iş insanları ve yetkililer de soruşturmada yer alıyordu ve Timur’un adı bu bağlamda gündeme gelmişti.

Ancak Timur bu söylentileri net bir dille yalanladı. Hem Sözcü hem de Habertürk’e yaptığı açıklamalarda, New York’ta herhangi bir gözaltı durumunun olmadığını belirtti. Türk iş insanı, havalimanında polislerin kendisine Eric Adams’la ilgili bazı sorular sorduğunu doğruladı ancak bu soruların yalnızca bir sorgulama kapsamında olduğunu ve gözaltı işlemi yapılmadığını vurguladı.

’15 dakika süren bir sorgulama oldu’

Timur’un açıklamalarına göre polisler ona “Eric Adams’a bağış yaptınız mı?” ve “Eric Adams’tan para aldınız mı?” gibi sorular yöneltti. Timur ise bu sorulara kesin bir dille “Ne bir lira bağış yaptım ne de bağış aldım” yanıtını verdiğini belirtti. Sorgulamanın 15 dakika sürdüğünü ve ardından herhangi bir işlem yapılmadan serbest bırakıldığını söyledi.

Eski Galatasaraylı yönetici o esnada New York’ta NEF Holding tarafından düzenlenen bir konser için bulunduğunu da ekleyerek “Şu an halen New York’tayım, bir konser için geldim” dedi. Carnegie Hall’da düzenlenen NEF Flarmoni Orkestrası’nın konserine katıldığını belirten Timur, hakkındaki iddiaların gerçek dışı olduğunu yineledi.

‘Ne Türkiye’de ne de başka bir yerde yolsuzluğa bulaşmadım’

Timur Habertürk’te katıldığı canlı yayında ise şu sözlerle yaşananlara tepki gösterdi: “Benim adımın böyle bir olayla anılması bile imkansız bir durum. Yıllardır iş dünyasındayım ve bugüne kadar ne Türkiye’de ne de başka bir yerde yolsuzluğa bulaşmadım.”

İş dünyasında dürüstlükle hareket ettiğini savunan Timur, Türkiye’de imar artışı yapmadığını ve bunun kendisi için bir prensip meselesi olduğunu vurguladı. “İnsanların onurunu ve itibarını zedelemek bu kadar kolay olmamalı” diyerek iddialara karşı durdu.

İddiaların kaynağı Lûbe Ayar

İddiaların kaynağı ise Fenerbahçe camiasına yakınlığıyla bilinen gazeteci Lûbe Ayar’dı. Ayar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Erden Timur FBI tarafından gözaltına alındı” demiş ve bu bilginin hızla yayılmasına neden olmuştu. Ancak Timur’un hızlı açıklamaları bu iddiaların kısa sürede yalanlanmasını sağladı.

NEF’ten suç duyurusu hazırlığı

NEF Holding’ten yapılan resmi açıklamada bu asılsız iddiaları ortaya atan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi. Timur’un itibarına zarar vermeyi amaçlayan bu tür asılsız iddiaların peşini bırakmayacaklarını ifade eden şirket yetkilileri, hem medya organlarına hem de iddiaları yayan kişilere karşı hukuki süreç başlatacaklarını açıkladı.

New York Belediye Başkanı Eric Adams resmen suçlandı: İddianamede Türkevi de var THY deNew York Belediye Başkanı Eric Adams resmen suçlandı: İddianamede Türkevi de var THY de

Adı Türkiye ile anılmıştı: New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın imparatorluğu dağılıyorAdı Türkiye ile anılmıştı: New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın imparatorluğu dağılıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.