Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı için TBF kulüplere ultimatom vermiş: ‘Olumsuzluk olursa sorumlusu sizsiniz’

Basketbol Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı Anadolu Efes ve Fenerbahçe arasında oynandı. Maç için bilet satılmaması dikkat çekti. Sözcü'nün haberine göre Federasyon Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın izlemeye geldiği mücadelede riske girmek istemedi.

Spor 30 Eylül 2024
Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda kulüpler böyle tehdit edilmiş.

37. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası Fenerbahçe ve Anadolu Efes arasında oynandı. Heyecanlı maçı Anadolu Efes kazandı ve kupayı 14. kez müzesine götürdü. Maçta tribünler dikkat çekti. Karşılaşma için bilet satışı gerçekleştirilmemesi taraftarların tepkisine neden olmuştu. Özellikle bir pota arkasının tamamen kırmızı Türk bayrağı tişörtlü insanlarla kaplı olması dikkat çekiyordu.

Bilet satılmamasının perde arkasındaki gerçeği Sözcü ortaya çıkardı. Sözcü’deki habere göre 8 Ekim’deki Türkiye Basketbol Federasyonu başkanlığı seçimi öncesi halihazırdaki başkan ve adaylığını koyan Hidayet Türkoğlu risk almak istemedi. Zira Abdi İpekçi Spor Salonu yerine yapılan ve Basketbol Gelişim Merkezi adı altında açılan yeni kompleksin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geldi. Erdoğan ve Türkoğlu maçtan önceki açılış töreninde kürsüde konuşma yaptılar. Maçın ardından da madalya ve kupa takdim töreninde takımlara ödüllerini verdiler.

Gelen habere göre Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımına bağlı olarak olumsuz bir olay veya protesto yaşanmaması amacıyla tribünleri taraftarlara kapattı. Edinilen bilgilere göre 10 bin kişilik salonda oynanacak maç için kulüplere biner bilet verildi. Fenerbahçe tarafı biletlerin yarısını Genç Fenerbahçeliler isimli taraftar grubuna verirken diğer yarısını sporcu ailelerine ve yakınlarına dağıttı. Federasyon yetkilileri kulüplere “olumsuz bir olay yaşanırsa sorumlusu siz olursunuz” şeklinde uyarı yaptı.

Toplam 10 bin kişilik salonda iki kulübe verilen iki bin bilet haricindeki koltuklar AKP teşkilatları ve federasyonun seçtiği kişilerle dolduruldu. Maçtan saatler önce davetiye olarak bu vakıflar aracılığıyla bilet gönderilen kişilere hatırlatma sms’leri atıldı. Bunu da 10Haber okuyucularına aktardı. Bilet satışının yapılmamasına bilhassa sosyal medyada iki takım taraftarları da tepki gösterirken ne federasyondan ne de kulüplerden bir açıklama geldi.

İşte o mesajlardan biri.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.