PKK’nın Öcalan’dan eğitim alan öz savunma sorumlusu öldürüldü

PKK’nın üst düzey sorumlularına karşı MİT'in operasyonları sürüyor. Son bir ayda PKK’nın yedi sorumlusunu öldüren MİT bugün duyurulan operasyonda örgütün öz savunma sorumlusunu da öldürdü.

Gündem 30 Eylül 2024
PKK'nın sorumlularından Lokman İsmail

Güvenlik güçleri son aylarda PKK’ya karşı operasyonlarını artırarak devam ediyor. Ağustos ayının sonlarından başlayarak bir ay içinde düzenlenen operasyonlarda PKK’nın yedi sorumlusu nokta operasyonlarla öldürülmüştü. Bugün duyurulan MİT operasyonuyla sayı sekize çıktı.

MİT, PKK bölge sorumlusu Metin Dinç’i öldürdüMİT, PKK bölge sorumlusu Metin Dinç’i öldürdü

1995 yılında Suriye’den PKK’ya katılan Lokman İsmail PKK lideri Abdullah Öcalan’dan eğitim aldı. 1996-2004 yılları arasında Türkiye’de silahlı faaliyet yürüten İsmail 2004 yılında Zap alanına geçti ve örgütün kamplarında özel askeri eğitim aldı. 2015’te Şırnak’taki hendek-barikat olaylarını planlayanlar arasında yer alan İsmail olayların Türkiye tarafından kontrol altına alınması sonrasında Irak’a geçti. 2018’de Haftanin alanında ‘öz savunma’ dersleri veren örgüt üyesinin 2019 yılında Adana/Seyhan’daki bir bombalı saldırının talimatını verdiği belirlendi.

MİT’in çalışmaları sonucu ‘Şiyar Muhtar’ kod adlı Lokman İsmail’in örgütünün ‘Öz Savunma Birlikleri’ yapılanması içinde birinci derece sorumlu olduğu belirlendi. Ardından Suriyeli İsmail için operasyon kararı alındı. MİT’in saha ajanlarının istihbaratı sayesinde örgüt üyesinin Irak’ın kuzeyinde olduğu tespit edildi. Operasyon için en uygun an beklenip düğmeye basıldı. Yaklaşık 30 yıl boyunca örgüt içinde faaliyet gösteren İsmail öldürüldü.

MSB: Irak ve Suriye'nin kuzeyinde altı PKK/YPG'li terörist öldürüldüMSB: Irak ve Suriye’nin kuzeyinde altı PKK/YPG’li terörist öldürüldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.